Sóderparti - karfiolleves
Nehezen tudom kihúzni a gyerekekből, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Ha mégis sikerül hogy eláruljanak valamit, mindig meglepő a válaszuk.
Szokásos faggatózás:
- Mi volt az ebéd a suliban?
Rövid gondolkodás után a hét éves fiam, határozott válasza:
- Száraz kenyeret dobáltak a levesbe.
Kis meghökkenés után, azért sikerült azonosítanom a pirított kenyérkockát.
Krémleves lehetett? Talán karfiolból.
Karfiolleves
1 közepes karfiol
1 fej hagyma
1 g. foghagyma
2 ek. liszt
joghurt
olaj
leveskocka
szerecsendió
petrezselyem
sajt
+ pirított zsemlekocka
A karfiolt egész apróra vágom, ráreszelem a vörös hagymát, foghagymát és kevés olajon megdinsztelem. Felöntöm vízzel, puhára főzöm, leveskockával, borssal, sajtreszelőn bele reszelt, sok szerecsendióval ízesítem. A joghurtban elkeverem a lisztet, ezzel behabarom. Apróra vágott petrezselyemmel tálalom.
Sajtevő család lévén - pici reszelt sajtot szórunk a zsemlekockák tetejére. (A pici, az persze nézőpont kérdése.)
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: