SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata

Családinet [cikkei] - 2024-09-20
Lassan beköszönt az ősz, elindult az iskola, megint jönnek a rohanós reggelek és a "na de mi legyen vacsorára" visszatérő, kínzó kérdése. A klasszikus baconos tojásrántotta reggelire és vacsorára is igazi jolly joker, hiszen könnyen és gyorsan elkészül, laktató és finom. Miután tojás és bacon általában minden háztartásban van, mentőötletnek sem utolsó, hiszen szinte mindenki szereti. Az egyik legjobb tulajdonsága pedig az, hogy számtalan módon variálható, amiből most öt változatot ajánlunk!
A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata

1. Vidd magaddal!

Ha reggel már csak az elkészítésére van időd, csavard a baconos-sajtos tojásrántottát tortillába, és vidd magaddal! A sajt és a tortilla plusz tápértéket ad hozzá, így akár könnyű ebédként is megállja a helyét. Mindenképp egészítsd ki zöldséggel, paprikával, paradicsommal vagy salátával! A tortillából pedig lehetőleg teljes kiőrlésűt válassz!

2. Spórold meg a tojásfelverést!

Nem mintha nagy ügy lenni felverni a tojást, de már csak a változatosság, az íz és a látvány kedvéért is jó néha tükörtojást készíteni. A sercegő baconre üssük rá, hogy a sárgája és a fehérje egymástól elkülönülve süljön meg. Ezen a ponton kap teret az egyéni ízlés, ki folyósabbra hagyja a sárgáját, ki pedig jól átsütve szereti.  Nem lehet jobbat elképzelni annál, mint mikor egy teljes kiőrlésű zsemlébe vagy croissant-ba csúsztatva a tojás lágyan bugyogó sárgája összekeveredik a ropogós bacon sós ízével. A tükörtojás egyébként főzelékfeltétként is nagy karriert futott be, úgyis érdemes kipróbálni.

3. Mindenből kell egy fitness változat!  

Ugye mindenki látja maga előtt, hogy a félbevágott avokádó kivájt belseje szinte kínálja magát, hogy tojás üssünk bele! Előzőleg egy pici citromlével meglocsolhatjuk, aztán mehet bele a tojás. A tetejére pedig bacon és reszelt sajt. Toljuk be a töltött avokádókat a 200 fokos sütőbe és 10-15 perc múlva friss oregánóval vagy bazsalikommal megszórva tálaljuk a szemet gyönyörködtető, csodás villásreggelit! 10 percnél még folyós marad a tojás, 15-nél már keményre sül.

4. Meg egy zabos!

A tojásrántottát dúsítsuk zabpehellyel. Ahány tojás, annyi evőkanál zabpehely menjen bele, és így verjük fel a keveréket, ízesítsük, aztán öntsük a piruló baconre. De készíthetjük omlettként is, ilyenkor a sülés alatt pakoljuk meg sajttal, baconnel, paradicsommal, és a megsült oldalát félbe hajtva borítsuk a töltelékre, úgy zárjuk le. Rostdús, laktató ételt kapunk, amihez a zab miatt már péksütemény sem kell.  

5. Meg egy mutatós!

Készítsünk baconkosárkát a tojásnak. Bonyolultnak hangzik, pedig pofonegyszerű, ha van otthon muffinsütő. Csak béleljük ki a mélyedéseket baconnel. Készíthetünk bacongyűrűt, ami összefogja a tölteléket, de kibélelhetjük teljesen is, ez esetben a töltelékre majd hajtsuk vissza a bacon szeleteket. Az ily módon kibélelt muffinformákba mehet a tojás, és amit csak még akarunk: bármilyen sajt, reszelt cukkini, apróra szeletelt kápiapaprika, paradicsom, fűszerek. Két apró trükk, hogy a végeredmény igazán csodás legyen! Ha ropogós bacont szeretnénk - és hát persze, hogy azt szeretnénk -, akkor egy kicsit pirítsuk meg előre. Nem kell teljesen készre sütni, maradjon hajlítható, különben nem tudjuk vele kibélelni a muffinformákat. A tojásokat fel is verhetjük, és úgy is ízesíthetjük, de rántottával nem lesznek olyan gusztusosak a kosárkák, mint ha csak beleütjük a tojást.

Bárhogyan is variáljuk a tojás-bacon párost, két alapszabályt mindig tartsunk be! Figyeljünk rá, hogy a tojás friss legyen. Egyenként és külön üssük fel őket, nehogy az utolsó rontsa el a többit. A bacon pedig akkor lesz méltó kísérője a tojásnak, ha minőségi húsból csak sós páccal és füstöléssel készül. Ugyanis semmi más, sem színezék, sem hozzáadott tartósítószer nem kell hozzá!

Nyitókép: Depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Egy 37 éves családapa, aki tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, életét vesztette, miután nem merte beadni magának az életmentő adrenalininjekciót. Két gyermeke maradt félárván.
A szerkesztő ajánlja