SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Különleges spagetti receptek 3.

Családinet [cikkei] - 2012-04-11
Sorozatunkban azoknak kedveskedünk, akik szeretnek új ízekkel kísérletezni, különlegességeket kipróbálni. Jó főzőcskézést!

Fokhagymás spagetti kagylóval

Hozzávalók (6 személyre):spagetti_kagyloval

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 brokkoli, - vágjuk 5 cm-es darabokra
  • 2 doboz (egyenként 170 g-os) apróra vágott kagyló, - levével együtt
  • 1/4 csésze sótlan vaj
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 45 dkg spagetti
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Forralj fel egy nagy fazék enyhén sós vizet.

2. Közben serpenyőben, forró olajban, közepes lángon dinszteld meg a  fokhagymát és a brokkolit, kb. 5 percig.

3. Keverd hozzá a kagylókat, és a vajat. Vedd takarékra a lángot, és főzd addig, amíg a vaj megolvad. Add hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és a fekete borsot, majd 2 percig párold össze.

4. Míg a szósz párolódik, főzd meg a spagettit a csomagoláson jelzett módon. Amikor kész a tészta, szűrd le, tedd rá a kagylót a levével és a vajjal, majd szórd meg parmezánsajttal.

Spagetti paradicsommal, paprikával és szardellával


Hozzávalók:spagetti_szardella

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy zöldpaprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd, apróra vágott fokhagyma
  • 2 konzerv (egyenként 55-56g)
  • 1/2 l paradicsom félbe vágva (kb. 4 csésze)
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 45 dkg spagetti
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Forralj fel egy nagy fazék enyhén sós vizet.

2. Melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a zöldpaprikát és főzd 2 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát és a kanállal összezúzott szardellát, majd főzd újabb 1 percig.

3. Add hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, majd folyamatosan kevergetve főzd 5 percig.

4. Míg a szósz fő, főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett módon, szűrd le, és tarts meg egy csészényit a vízből, amiben főtt.

5. Amikor minden kész, szűrd le a tésztát, és öntsd rá a paradicsomos keveréket, a maradék evőkanál olívaolajjal keverd össze. Adj hozzá 1/4 csésze vizet, ha szükséges. Végül szórd meg reszelt parmezán sajttal.

Különleges spagetti receptek 1.
Különleges spagetti receptek 2.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Letartóztatták a holtan talált berekfürdői kisfiú anyját

Elrendelte a bíróság szerdán a holtan talált berekfürdői kisfiú német állampolgárságú anyjának letartóztatását - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

Holtan találtak egy tízéves német fiút Berekfürdőn

Holtan találtak egy tízéves német állampolgárságú fiút a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Berekfürdőn - közölte honlapján a rendőrség vasárnap délután.

Kegyetlen bántalmazás a csepeli technikumban: diákok kínozták meg fiatalabb társukat

Négy 19 éves diák brutális módon bántalmazta 15 éves iskolatársát a csepeli Weiss Manfréd Technikumban. Az eset során a fiút megverték, lekötözték, majd vízzel fojtogatták.

Tragédia az arizonai tavon: négy hónapos csecsemő hunyt el az extrém hőség miatt

Egy családi hajókirándulás tragédiába torkollott Arizonában, amikor a négy hónapos Tanna Rae Wroblewski életét vesztette a szélsőséges hőmérséklet következtében. Az eset rávilágít a hőség veszélyeire és a megelőzés fontosságára.

Közeledik a tavasz, gyakoribb a migrén?

A migrénesek pontosan tudják, melyek azok a triggerek, amelyek kiváltják náluk a görcsös fájást. Leggyakrabban bizonyos ételeket, fényt, hangokat, stresszt szokás emlegetni, de sokan vannak, akiket az időjárásváltozás visel meg. Dr. Para Szabolcs, a Neurológiai Központ neurológusa a közeledő tavaszi frontok kapcsán beszélt a migrén kezelési lehetőségeiről.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja