Hideg cseresznye krémleves zabpehellyel
Gyakorló anyukaként, folyamatosan azon töröm a fejem, hogy és milyen alapanyagokkal tehetném gyermekeim, és a magunk étkezéseit egészségesebbé. Nyáron, amikor a legtöbbféle, friss gyümölcs beszerezhető, gyakran készítek hideg gyümölcsleveseket, főzés nélkül. Ezzel a módszerrel nem csak időt takarítok meg, de az értékes vitaminokat is. Zabpehellyel még dúsabbá, és értékesebbé tehető egy ilyen hűsítő leves.
Hozzávalók:
Kb. 1-1,2 literhez: 50 dkg magozott cseresznye, 2 púpos ek zabpehely, 1,5 dl zabtej, kb. 20 dkg ricotta (túrószerű tejsavó termék), 1-2 ek méz, őrölt fahéj, 1-2 mentalevél
A zabtejbe áztassuk be a zabpelyhet, hogy jól megpuhuljanak a pelyhek.
A cseresznyét magozzuk, és mossuk meg.
Tegyünk minden alapanyagot turmixgépbe, és amennyire lehet, pépesítsük. Ha túl sűrűnek találod a levest, további zabtejjel hígíthatod.
TIPP:
- Zabtej helyett használhatsz sima tejet is (lehetőleg bio-t).
- Ricotta helyett aludttejjel is tökéletes a recept.
- Cseresznye helyett meggyel is kipróbálhatod.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: