Hideg cseresznye krémleves zabpehellyel
Gyakorló anyukaként, folyamatosan azon töröm a fejem, hogy és milyen alapanyagokkal tehetném gyermekeim, és a magunk étkezéseit egészségesebbé. Nyáron, amikor a legtöbbféle, friss gyümölcs beszerezhető, gyakran készítek hideg gyümölcsleveseket, főzés nélkül. Ezzel a módszerrel nem csak időt takarítok meg, de az értékes vitaminokat is. Zabpehellyel még dúsabbá, és értékesebbé tehető egy ilyen hűsítő leves.
Hozzávalók:
Kb. 1-1,2 literhez: 50 dkg magozott cseresznye, 2 púpos ek zabpehely, 1,5 dl zabtej, kb. 20 dkg ricotta (túrószerű tejsavó termék), 1-2 ek méz, őrölt fahéj, 1-2 mentalevél
A zabtejbe áztassuk be a zabpelyhet, hogy jól megpuhuljanak a pelyhek.
A cseresznyét magozzuk, és mossuk meg.
Tegyünk minden alapanyagot turmixgépbe, és amennyire lehet, pépesítsük. Ha túl sűrűnek találod a levest, további zabtejjel hígíthatod.
TIPP:
- Zabtej helyett használhatsz sima tejet is (lehetőleg bio-t).
- Ricotta helyett aludttejjel is tökéletes a recept.
- Cseresznye helyett meggyel is kipróbálhatod.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Közösségi hozzászólások: