Angol karácsonyi puding - recept
Hozzávalók:
- 20 dkg mazsola, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt ribizli vagy vörösáfonya
- 1 kisebb alma reszelve
- 10 dkg durvára vágott mandula
- 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 20 dkg barna cukor
- 5 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- fél teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- Reszelt narancs- és citromhéj
- 1 narancs leve
- 0,5 dl brandy vagy rum
- vaj a kikenéshez
1. Válasszunk valamilyen kuglóf formát, és zsírpapírból vágjunk ki egy korongot, amely illeszkedik az aljába. Ám előtte vajazzuk ki a formánkat!
2. Vágjuk fel apróra az asztalt szilvát, de a többi gyümölcsöt, meghagyhatjuk eredeti méretében is.
3. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a lisztet és a tojást is. Legvégül fűszerezzük a masszát, és tegyük bele az összes többi hozzávalót is.
4. A formánk tetejére is vágjunk egy korongot, majd tegyünk az egész tetejére sütőpapírt, amit madzaggal rögzítsünk a formához. Legfelül, pedig takarjuk be alufóliával, amelyet szintén rögzítsünk madzaggal, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.
5. Válasszunk egy olyan edényt, amibe belefér a formánk, és miután beletettük, töltsük meg forró vízzel, és alacsony hőfokon pároljuk 6 órán át. A víz mindig gyöngyözzön enyhén, ha nem lepi már el félig a formánkat, akkor pótoljuk forró vízzel!
6. Ha elkészült, bontsuk ki a formából, és szedjük le az aljáról a zsírpapírt. Konyharuhába csavarva hűvös helyen tárolhatjuk, sokáig eláll. Ha újra ennénk belőle, akkor az imént leírt módon gőzöljük újra 2 órán át.
Kép: flickr.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: