Gombával töltött pulyka - recept
Hozzávalók:
- 100 g szárított vargánya
- 200 g csiperke
- 1 vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- egy csipet szárított kakukkfű (vagy néhány friss ág)
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
1. A vargányát áztassuk be kb. fél órára, amíg megszívja magát vízzel. Miután ez megtörtént a csiperkével együtt tegyük darálóba, és szaggatottan aprítsuk fel. (Ez azért szükséges, hogy ne jöjjön ki annyi nedvesség a gombából).
2. Olívaolajon süssük meg a gombákat közepes lángon, addig, amíg elpárolog a lé alóluk.
3. Tegyük az aprított gombát egy edénybe, és adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és a petrezselymet, valamint szórjuk meg némi kakukkfűvel is. Adjuk hozzá a tojást, lisztet, sót, borsot, és dolgozzuk össze, majd töltsük bele a pulykánk hasüregébe.
4. Kívülről is sózzuk, borsozzuk a pulykát, majd tegyük a sütőbe 190 fokra, és alufólia alatt süssük, amíg el nem készül. (4 kg-os pulykánál fél kilónként 20 percet számolhatunk a sütésre). Az utolsó néhány percben vegyük le a burkolatot, és süssük aranybarnára a szárnyasunkat!
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: