Kecskesajtos töltött pulyka - recept
Hozzávalók:
- 4 kg-os konyhakész pulyka
- 100 g póréhagyma
- 200 g friss kecskesajt
- 2 teáskanál méz (ha nem elég folyós, akkor mikróban melegítsük fel kicsit)
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- só
- bors
1. Aprítsuk fel a póréhagymát, majd tegyük egy edénybe, amelybe morzsoljuk bele a kecskesajtot. Adjuk hozzá a mézet, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük be a pulykánkba. Fogpiszkálóval rögzítsük a nyílást.
2. Kívülről is sózzuk, borsozzuk a pulykát, majd tegyük a sütőbe 190 fokra, és alufólia alatt süssük, amíg el nem készül. (4 kg-os pulykánál fél kilónként 20 percet számolhatunk a sütésre). Az utolsó néhány percben vegyük le a burkolatot, és süssük aranybarnára a szárnyasunkat!
Kép: christmasstockimages.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: