Asztalt gyümölcsös töltött pulyka - recept
Karácsonyi recept
Asztalt gyümölcsös töltött pulyka
Hozzávalók:
- kb. 4 kg-os konyhakész pulyka
- 250 g aszalt gyümölcs (szilva, barack, ananász, mazsola, áfonya)
- 15 g kenyér vagy zsömle
- zsemlemorzsa
- só
- 1 dl forró tej
- 1 tojás
- 200 g répa
- 150 g zellergumó
- 100 g hagyma
- 500 ml húslevesalaplé
- bors
- fahéj
- 1 csomag friss kakukkfű
1. A zsemlére öntjük a felforralt tejet, és hagyjuk, hogy ázzon benne. Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a tojást. Összedolgozzuk, sóval, borssal, fahéjjal ízesítjük, majd betöltjük a pulykánk hasüregébe. Tűvel, fogpiszkálóval összetűzhetjük a nyílást, hogy a töltelék ne folyjon ki.
2. Kívülről is sózzuk, borsozzuk a pulykát, majd tegyük tepsibe, öntsük fel alaplével, és rakjuk mellé a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, és a kakukkfüvet.
3. Alufólia alatt süssük 190 fokon, majd ha kész, akkor süssük aranybarnára, és locsolgassuk közben a szafttal, hogy ki ne száradjon.
4. A sütőből kivéve csomagoljuk alufóliába a pulykát, és készítsünk öntetet a pecsenyeléből, amit előzetesen szűrjünk le. Majd egy edényben forraljunk 1-2 kanál liszttel, amíg be nem sűrűsödik.
Kép: Depositphotos.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: