Húsvéti gyomorkímélő receptek
Sonkasaláta
Hozzávalók:
- Füstölt sonka ízlés szerint 20-30 dkg
- Jégsaláta 1 fej
- Natúr joghurt 1 doboz
- Snidling 1 csokor
- Só
A jégsalátát apró darabokra vágjuk, megmossuk és egy tálba helyezzük. A snidlinget apróra vágjuk, és összekeverjük a natúr joghurttal, majd egy kis sót keverünk hozzá. A sonkát apró kockákra vágjuk és lepirítjuk. A sonkát hozzáadjuk a salátához, majd egy kevés sajtot reszelünk rá. Ízlés szerint paradicsomot, fokhagymát is adhatunk hozzá.
Töltött tojás
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 fej hagyma
- majonéz
A tojásokat 6 perc alatt főzzük keményre és hámozzuk meg. Az alját vágjuk le, és szedjük ki a sárgáját. A levágott fehérjét és sárgáját villával törjük össze, és adjunk hozzá annyi majonézt, hogy krémes állagú legyen. A hagymát vágjuk apró kockákra és keverjük hozzá a tojáshoz. Az elkészült töltelékkel töltsük meg a tojás fehérjét. Tálalásnál kenjünk a tojások tetejére egy kevés majonézt, s ezzek ragasszunk hozzá egy kevés reszelt sajtot.
Közösségi hozzászólások: