Sóderparti - karfiolleves
Nehezen tudom kihúzni a gyerekekből, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Ha mégis sikerül hogy eláruljanak valamit, mindig meglepő a válaszuk.
Szokásos faggatózás:
- Mi volt az ebéd a suliban?
Rövid gondolkodás után a hét éves fiam, határozott válasza:
- Száraz kenyeret dobáltak a levesbe.
Kis meghökkenés után, azért sikerült azonosítanom a pirított kenyérkockát.
Krémleves lehetett? Talán karfiolból.
Karfiolleves
1 közepes karfiol
1 fej hagyma
1 g. foghagyma
2 ek. liszt
joghurt
olaj
leveskocka
szerecsendió
petrezselyem
sajt
+ pirított zsemlekocka
A karfiolt egész apróra vágom, ráreszelem a vörös hagymát, foghagymát és kevés olajon megdinsztelem. Felöntöm vízzel, puhára főzöm, leveskockával, borssal, sajtreszelőn bele reszelt, sok szerecsendióval ízesítem. A joghurtban elkeverem a lisztet, ezzel behabarom. Apróra vágott petrezselyemmel tálalom.
Sajtevő család lévén - pici reszelt sajtot szórunk a zsemlekockák tetejére. (A pici, az persze nézőpont kérdése.)
Közösségi hozzászólások: