Karfiolragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej karfiol,
- 30 dkg sárgarépa,
- 6 dl zöldségerőleveslé,
- 1 csokor metélőhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 10 tojás,
- 1 dl tejszín,
- só, őrölt bors,
- kevés liszt.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. A leveslét felforraljuk, hozzáadjuk a karfiolt, és fedő alatt 5 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott sárgarépát, s további 10 percig főzzük. A petrezselyemzöldből keveset félreteszünk, a többit a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt keményre főzzük. A zöldségeket lecsöpögtetjük.
Fél litert kimérünk a levesléből, visszaöntjük a fazékba és felforraljuk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínben, majd a leveslével összeforraljuk. A felaprított zöldfűszereket a mártásba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket a mártásba helyezzük, összemelegítjük. A megtisztított főtt tojásokat negyedeljük. A ragut tálba rakjuk, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemzölddel díszítjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: