Cseresznyés clafoutis
Mint említettem volt, mindig rabul ejt a lehetőség, hogy 30 fokban begyújtsam a sütőt, és mosolyogva nyugtázom, hogy vannak dolgok, amikben sosem csalódom: tegnap este is muszáj volt sütnöm valamit. Most éppen cseresznyés clafoutis-t, mert olyan szép volt a cseresznye a piacon.
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg liszt
1 púpozott mokkáskanál sütőpor
8 dkg cukor
3 dl tej
0,5 dl tejszín
2 evőkanál pálinka
1 evőkanál olaj
60 dkg cseresznye
egy marék cukor a cseresznye megszórásához
egy darab vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat habosra vertem a robotgéppel, hozzáadtam a tejet, tejszínt, cukrot, majd apránként belekevertem a sütőporos lisztet is: minden kanál liszttel simára kevertem a masszát. Utolsóként került a tálba a pálinka és az olaj. A pie-formát kivajaztam, beleszórtam a cseresznyét, megszórtam egy kis cukorral, ráöntöttem a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Egy jó kis gombaleves kísérője volt. Mivel a cseresznyét nem magoztam ki, elég nagy csendben költöttük el a vacsoránkat.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Közösségi hozzászólások: