SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sózzunk bátran!

Családinet [cikkei] - 2013-02-13
A napi étkezések során rendszeresen, túlzott mennyiségben fogyasztva károsíthatja egészségünket. Belélegezve viszont a náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere lehet. Hogyan használjuk a sót a légúti betegségek kezelésében?
Sózzunk bátran!

Változatos formában
A sós levegő gyógyító erejét már az 1800-as években felismerték, a sóbányában dolgozó munkások közt ugyanis alig fordult elő légzőszervi megbetegedés. A só felhasználása azóta széles körben elterjedt a gyógyászatban: sóbarlangok, sószobák kerülnek kialakításra, de a sós levegőt ma már levegőszűrő formájában haza is vihetjük. Az éjszakát sós párnán töltve, alvás közben is gyógyulhatunk, de a sós vizes orrmosás is segíthet legyőzni például a makacs náthát, vagy segítheti az arcüreggyulladás kezelését.

Náthára is, allergiára is
A sós levegő belélegzése a légúti betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható. Az akut tünetek megszűnése után a téli időszakban a gyakori náthás, meghűléses panaszok mellett az orrüreg-, vagy alsólégúti gyulladások kezelésében is javasolható, nyáron a szénanáthás tüneteket segíthet enyhíteni – magyarázza dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa. A sós levegő stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkát, elősegíti a gyulladás megszűnését és erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Mindehhez azonban az is fontos, hogy a mesterséges sóbarlangokban ún. sógenerátor segítse a száraz hatóanyag levegőbe jutását. Ez biztosítja ugyanis a hatékony kezelést, azt, hogy a mikroszemcsés só a légjáratok minden részébe eljusson.

Sószoba otthon
Akut panaszok esetén a közösség kerülése javasolt, így a kórokozók terjesztésének veszélye miatt a sóbarlangok látogatása is kerülendő. A tünetek javulásáért otthon is sokat tehetünk, kiegészítő kezelésként sóslevegő légtisztító használatával. A különböző alsó- és felsőlégúti hurutok, allergia, asztma esetén a lakásban belélegzett sós levegő is segítheti a tünetek enyhülését. A sóslevegő légtisztító működése során egy mikrosókristályokkal, főleg konyhasókristállyal bevont szűrőn préseli át a levegőt. Az így keletkezett levegőt belélegezve a légutakban lerakódott váladék oldását, felköhögését segíthetjük.

Orrmosás sós vízzel
Orrmosás során az irrigátorba meleg vizet töltünk, majd ebben feloldjuk az optimalizált sóarányú keveréket. A nagyobb mennyiségű oldat a teljes orrüreg átmosását lehetővé teszi. Fontos, hogy ne kísérletezzünk otthoni előállítással, orrirrigáláshoz csak az erre a célra kifejlesztett, a szervezet számára ideális pH értékű izotóniás oldatot használjunk.

Az orrüregek átmosása kiegészítő kezeléséként alkalmazható arc- és homloküreg gyulladás, nátha, meghűlés, allergia esetén. Hatékony eszköze a gyakran elhúzódó nátha, vagy krónikus gyulladás megléte miatt kialakuló hátsó garatfali csorgás kezelésének. Hosszú időre képes enyhíteni a központi fűtés, vagy nyáron a légkondicionáló miatt gyakran jelentkező orrszárazság kellemetlen érzését is.

Régi praktika új köntösben
Sokan emlékeznek még a zokniba töltött forró só kellemes, hosszan tartó melegére. A házi praktika jó szolgálatot tett fülfájás, megfázás esetén is. Ma ugyanezt a hatást sópárna segítségével érhetjük el. A párnát felmelegítve segíthet a középfülgyulladás tüneteinek enyhítésében, de izom és ízületi panaszokat is csillapíthatunk vele.

www.fulorrgegekozpont.hu

Fotó: freedigitalphotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja