Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
Fairy! Megadod a módját a krumplis tészta elkészítésnek. : )) Már a nyál összefutott a számba, pedig csak olvastam. : ) Érzem az illatát is... jaj. : ))
Ez fincsi lehet!
Darálthusos rakott tészta
Komolyan, kéne nekem egy szakácsnő!!!
Fairy, nagyon jó a recept! Nem rég egy ismerősöm hozott krumplistésztát és az övé olyan szaftos volt, szinte szétfőzve a krumpli. Mi nem így szoktuk, de ez is nagyon jó volt. Sőt próbáltam már nokedlivel is és az is nagyon jó!
Tudjátok, én a krumplis tésztát is kissé egyedi módon készítem.Mi így szeretjük:
Három közepes fej apróra vágott vöröshagymát tetszés szerinti mennyiségű olajon enyhén megpirítok. Sóval, pirospaprikával, kevés borssal ízesítem. Hozzáadok egy kilogramm teljesen kis kockákra (kb 2x2 cm) vágott főzőburgonyát. Egy kanál ételízesítőt is szórok rá. Az egészet átforgatom, majd felöntöm vízzel és meg-megkevergetve puhára főzöm. Akkor jó, ha a krumpli villával könnyen szétnyomható, és a leve jól besűrűsödött. Fél kiló fodros nagykockát bő sós vízben, pár csepp olajjal (hogy ne tapadjon) "középkeményre" főzök. Leszűrve, még melegen alaposan összekeverem a krumplival. Vigyázat, a krumplit nem kell összetörni előtte! Ha a tészta nem túl puha, a krumpli pedig jól megfőtt, csodásan összeáll, és nagyon finom lesz. Lehet tálalni.
További tippem, azoknak akik szeretik a változatosságot: Mielőtt a burgonyát a hagymához adjuk, belepiríthatunk felkockázott baconszalonnát is. A maradék krumplis tészta pedig hűtőben tárolva, még más- vagy harmadnap is felhasználható ízletes egytálételként, a következőképpen: Kiolajozott nyeles teflonedényben, adagonként a tészta mindkét oldalát lepirítjuk, míg ropogós nem lesz. Vagy tepsiben, csíkokra vágott baconnel lerakva is megsüthetjük. A tepsi (vagy jénai) alját szalonnával kirakjuk, rászedjük a krumplis tésztát, majd újabb réteg szalonnával beborítjuk, és sütőben a szalonna pirulásáig sütjük. A tetejére szalonna helyett reszelt sajtot is szórhatunk, csak vigyázzunk, meg ne égjen.
Jó étvágyat hozzá!