Karácsony előtti hetekben már csak vastag héjú narancsokat veszek (legjobb a bio lenne, aki teheti, vegyen azt), gondolva az elmaradhatatlan kandírozott narancshéjra.
A narancsok héját forró vízben - egy konyhai használatra rendszeresített - körömkefével alaposan megsikálom. Meghámozom (a vastag fehér részével együtt) és ujjnyi vastag csíkokra vágom.
Lábosba teszem és vizet öntök rá. Fedetlenül, három-négy napig hagyom állni, hogy kiázzon belőle a keserű íz. A vizet naponta cserélem alatta.
Aztán annyi tiszta vízzel hogy épp ellepje, felteszem főni, annyi cukorral, mint amennyi a narancshéj mennyisége. Csendes tűzön, türelmesen kavargatva, elfőzöm róla a vizet. (Főleg a végén kell nagyon résen lenni, mert hamar lekaphat.)
Egy lapos tálra kristálycukrot szórok, és arra borítom ki a narancshéjakat. Jól megforgatom benne őket, szétterítem sütőrácsra és hagyom száradni kb. egy napot.
Én a mézeskalácsokat rejtő dobozkákba szoktam belőlük bőven tenni a sütik mellé. Illenek egymáshoz.
De fokozhatjuk még az élvezeteket, ha száradás után olvasztott fekete csokiba mártjuk az egyik felüket - a siker garantált!
Örömteli készülődést és boldog Ünnepeket!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)