... amíg ki nem próbáltam a PANKA módszert.
Mert ha pitét sütöttem, az legyen barackból, almából, na de, hogy szilvából? Azt nem.
A gyerekek többsége a fanyar, savanykás ízeket nehezebben fogadja el. Emlékszem, a sajt evéssel is egy fondorlat segített megbarátkoztatnom őket.
A turpisság itt abban áll, hogy egy vastagabb csoki bevonó kerül a tészta tetejére. Egy sütivel aminek a teteje csokis könnyebben barátkoznak a gyerekek.
Kicsit édes a csoki, savanykás a szilva, és ha mindez jó hideg...ez nálunk az idei szilvaszezon kedvence.
Hozzávalók:
Fél kg liszt
1 Ráma
15 dkg cukor
1 sütőpor
2 e. tojás
Az alapanyagokat összegyúrom, két tésztát nyújtok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a vastagabbra sikerült lapot,
1kg nagy szemű szilvát, felezve ráterítek a tésztára, cukorral, fahéjjal megszórom,
beterítem a másik tésztalappal,
kb.: 25 percig sül,
10dkg éttortabevonót vízben olvasztva + kevés olajjal összekeverem, ráöntöm a kihűlt sütire,
jól áthűtöm
Sóderparti - csokis - szilváspite |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |
Sóderparti - fagyileves
Sóderparti - gumibogyószörp
Törölt felhasználó
#1
2006. augusztus 27. 20:12:50 | vasárnap |
nagyon finom én már kóstoltam.
Gabesz
|
|
|
|
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)