... amíg ki nem próbáltam a PANKA módszert.
Mert ha pitét sütöttem, az legyen barackból, almából, na de, hogy szilvából? Azt nem.
A gyerekek többsége a fanyar, savanykás ízeket nehezebben fogadja el. Emlékszem, a sajt evéssel is egy fondorlat segített megbarátkoztatnom őket.
A turpisság itt abban áll, hogy egy vastagabb csoki bevonó kerül a tészta tetejére. Egy sütivel aminek a teteje csokis könnyebben barátkoznak a gyerekek.
Kicsit édes a csoki, savanykás a szilva, és ha mindez jó hideg...ez nálunk az idei szilvaszezon kedvence.
Hozzávalók:
Fél kg liszt
1 Ráma
15 dkg cukor
1 sütőpor
2 e. tojás
Az alapanyagokat összegyúrom, két tésztát nyújtok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a vastagabbra sikerült lapot,
1kg nagy szemű szilvát, felezve ráterítek a tésztára, cukorral, fahéjjal megszórom,
beterítem a másik tésztalappal,
kb.: 25 percig sül,
10dkg éttortabevonót vízben olvasztva + kevés olajjal összekeverem, ráöntöm a kihűlt sütire,
jól áthűtöm
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)