Kókuszos gömbök
Hozzávalók 60 darabhoz:
12 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 5 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evőkanál tej, 1 teáskanál sütőpor, 5 csepp keserűmandula aroma
Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojást, az aromát, a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a tejet. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. - 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Aranyozott mogyorótorta
Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg darált mogyoró, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor.
A töltelékhez: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 5 dkg darált mogyoró, 0,7 dl tej, 7 dkg vaj, 10 dkg mogyorós nugát, 1 evőkanál porcukor. A bevonathoz 10 dkg mogyorós nugát, 10 dkg ét tortabevonó, a díszítéshez mogyorós desszert
Elkészítés: A tojásokat és 4 evőkanál forró vizet robotgéppel habosra verjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább verjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a darált mogyorót. - A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. - A pudingot a cukorral és 3,7 dl tejjel a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük. Ha kihűlt, kanalanként belekeverjük a puha vajba. A mogyorós nugátot vízfürdőben felolvasztjuk, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverjük a krém kétharmadába. A maradék krémbe a porcukrot és a darált mogyorót keverjük. - A tortát vízszintesen háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a mogyorós krémmel és ráhelyezzük a középső lapot. Megkenjük a nugátos krém nagy részével. Ráhelyezzük a tetejét és megkenjük a maradék krémmel. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. - A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a felolvasztott mogyorós nugáttal. Mogyorós desszerttel díszítjük.
Datolyás tallérok
Hozzávalók 35 darabhoz:
50 db ostyalap, 10 dkg datolya, 5 dkg durvára vágott mandula, 5 dkg darált mandula, 2 tojásfehérje, 2 dkg étkezési búzakeményítő, 12 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 20 csepp rumaroma, késhegynyi őrölt fahéj, a mázhoz 10 dkg ét tortabevonó, 4 dkg datolya
Elkészítés: A tojásfehérjét robotgéppel, a legmagasabb fokozaton nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és az aromát. A kimagozott datolyát apróra vágjuk, összekeverjük a kétféle mandulával és a keményítővel. Beleforgatjuk a tojáshabba. - A masszából 15 ostyalapra kis halmokat rakunk és befedjük egy másik ostyalappal. A maradék 20 lapra nagyobb halmokat rakunk. Ezeket megszórjuk a maradék, apróra vágott datolyával. - Sütőlemezre tesszük és 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. rácsra téve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk és a tallérok mindkét szélét belemártjuk.
Habsapkák
Hozzávalók 70 darabhoz:
70 db ostyalap, 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 12 dkg darált mandula, 12 dkg darált mogyoró
Elkészítés: A tojásfehérjét robotgéppel, a legmagasabb fokozaton nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot, majd négy evőkanálnyival félreteszünk belőle. A maradék habba belekeverjük a darált mandulát és mogyorót. - A masszából az ostyalapra kis halmokat rakunk. A félretett tojáshabot rákenjük a tetejére. - Az ostyákat sütőlemezre tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Csokoládés aprósütemény
Hozzávalók 60 darabhoz:
3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg szálasra vágott mandula, 12 dkg reszelt csokoládé, 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés: A tojásfehérjét robotgéppel, a legmagasabb fokozaton nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a tojáshabba a szálasra vágott mandulát és a reszelt csokoládét. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Amerikai diós keksz
Hozzávalók 65 darabhoz:
17 dkg liszt, 3 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 15 dkg dióbél, 12 dkg barnacukor, 12 dkg vaj, 1,2 dl író, 3 dkg kakaó, 2 zacskó vaníliás cukor, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só
Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, a keményítőt, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást, a vajat és az írót. Végül belekeverjük a durvára vágott diót is. Robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. - 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Bécsi sütemény
Hozzávalók 45 darabhoz:
25 dkg liszt, 1 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, 2 csepp citromaroma, a kenéshez 1 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, a szóráshoz 5 dkg cukrozott citromhéj, 7 dkg mazsola, 5 dkg szálasra vágott mandula
Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a tojássárgáját és a citromaromát. Belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. Megkenjük cukorral elkevert tojásfehérjével. Megszórjuk apróra vágott cukrozott citromhéjjal és mandulával, meg a mazsolával. - 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Diós tallér
Hozzávalók 50 darabhoz:
3 teáskanál liszt, 15 dkg durvára vágott dió, 10 dkg cukor, 3 dkg méz, 3 dkg vaj, 1,5 dl főzőtejszín, 4 dkg étcsokoládé
Elkészítés: Lábosba tesszük a cukrot, mézet, vajat, tejszínt és a diót. Közepes lángon felforraljuk és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük, amíg sűrűn folyó masszát nem kapunk. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd belekeverjük a lisztet. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. - 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Megszórjuk az apróra vágott csokoládéval. Rácsra téve kihűtjük.
Mogyorós habcsók
Hozzávalók 60 darabhoz:
4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg szeletelt mogyoró, 15 dkg darált mogyoró, őrölt fahéj, 4 csepp keserűmandula aroma
Elkészítés: A tojásfehérjét robotgéppel, a legmagasabb fokozaton nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot, fahéjat és az aromát. Beleforgatjuk a darált és a szeletelt mogyorót. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. - 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Kávés töltött piskóta
Hozzávalók 18 darabhoz:
5 dkg liszt, 2 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 teáskanál neszkávé. A töltelékhez 10 dkg fehér csokoládé, 3 dkg vaj, 2 teáskanál cseresznyepálinka
Elkészítés: A tésztához a tojást és a tojássárgája robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Beleszórjuk a cukrot, a neszkávét, a vaníliás cukrot és további 2 percig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. - Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá. Meghintjük kevés, elmorzsolt neszkávéval. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük. - A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a pálinkát. Kissé hűlni hagyjuk, majd habverővel felverjük. Két-két piskótalapot csokoládékrémmel összeragasztunk.
www.gyongy.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)