Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kk. kakaó
Puding:
4 dl tej
4 db tojássárga
2 tk. keményítő
1 db vanília
1/2 dl rum
2 ek. cukor a pudinghoz 1 ek. a sziruphoz
5 dkg aszalt szilva
3 dkg dió
Az alapanyagokból piskótatésztát keverünk, a negyedét külön, kakaóval színezzük, amivel mintát rajzolunk a vékony piskóta lapba.
A megsült lapot akkora csíkokra vágjuk, hogy csészét vagy pudingformát körbe ki tudjuk bélelni.
Pirított és hántolt diót, vágott aszalt szilvát rumos gyenge szirupban felfőzünk. A sziruppal meglocsoljuk a piskótalapokat, és a formákat kibéleljük.
A tojások sárgájából, keményítőből, tejből az ízesítőkkel vízgőzön pudingot főzünk. Hozzákeverjük a felfőzött diót és szilvát. A formába kanalazzuk, hűtőbe tesszük.
A formából kiborítva tálaljuk.
Forrás: www.finomania.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)