Tészta:
- fél kg 39g ch tartalmú teljes kiörlésű, napraforgó magos liszt
- 5-10 dkg fehér liszt
- 1,5 dl olaj
- fél élesztő
- 3 dl meleg víz
- só
- szalonna (kenyérszalonna, de jó hozzá bármilyen szalonna) apróra vágva
- 5 dkg szárazkolbász (vagy bármilyen, lehet szalámi is)
- 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve
- 1 nagy doboz tejföl, + 2 ek. liszt
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
200 fokon kb. 10-15 percig sütjük, majd kivesszük, és megkenjük a liszttel, ételízesítővel, reszelt fokhagymával és reszelt sajttal elkevert tejföllel. Tetejére rászórjuk a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, és visszatesszük sülni, kb. 20 percre, vagy amíg szép barnásra nem sül. Sütés után kivesszük hűlni kb. 30 percet, és után kockákra vágjuk.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)