Mindig lágy és finom
A Bakony Camembert megújítását - annak érdekében, hogy megtalálják azokat a tulajdonságokat, melyek még egyedibbé és a XXI. századi magyaros ízlésnek megfelelővé teszik - széleskörű kutatás előzte meg. Így, - köszönhetően az új receptnek és az ideális, természetes érlelésnek - a termék család minden tagja mostantól még lágyabb és finomabb. Az új egyedi receptúra mellett a Bakony Camembert külseje is megújult, vonzóbb lett.
Nem mindennapi új ízek - minden napra
A Bakony a natúr camembert, fűszeres és metélőhagymás változata mellett bevezette a világon egyedülálló magyaros ízesítést is. Így azt is elmondhatjuk, hogy a Bakony a magyarok camembert-je.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakony, Természet adta ízélmény...
...olvashatjuk a szlogent a csomagoláson. És ez nem csak egy hangzatos mondat. Nem véletlen, hogy a Bakony Camembert sajt ideális része az egészséges táplálkozásának is:
- Fehérjében gazdag, olyan esszenciális aminosavakat tartalmaz, melyeket a szervezetünk nem képes előállítani.
- Élőflórában gazdag, mely szervezetünk természetes védekezőképességének megerősítésében játszik fontos szerepet.
100 gramm Bakony Camembert tartalmazza a felnőttek számára szükséges napi:
- A vitamin 50%-át, mely hozzájárul a jó látáshoz.
- B12-vitamin 100%-át, mely a sejtnövekedésben játszik szerepet.
- Kalcium 69%-át, mely a csontok, csontozat számára fontos.
Megkérdeztük Magyarország egyik legnépszerűbb műsorvezetőjét, Liptai Claudiát, aki köztudottan kedveli a camembert sajtokat, hogy mi a véleménye az új Bakony Camembert-ről.
Riporter: Miért szereted annyira a camembert sajtokat?
Liptai Claudia: Alapvetően nagyon "sajtos" vagyok. A camembert sajtban a kellemes ízét imádom és hogy belül olyan lágy. Örülök, hogy ráadásul még tápláló is.
Riporter: Megkóstoltad az új Bakony Camembert sajtokat. Hogy tetszett az új recept alapján készült termék?
Liptai Claudia: Valóban sokkal lágyabb lett és valahogy harmonikusabbnak, élvezetesebbnek érzem az ízeket is. Az új magyaros változat, pedig igazán egyedülálló és nagyon ötletes. Először biztosan szendvicshez fogom használni, hogy fokozzam az ízeket. Azért is szeretem a Bakony Camembert-et, mert a termék az alakja miatt könnyen szeletelhető a szendvicsekbe.
Riporter: Mennyire változtak az étkezési szokásaid mostanában?
Liptai Claudia: Az életemben most még fontosabb téma lett a táplálkozás, ugyanis anyai örömök elé nézek. Tudatosan választok jó minőségű termékeket, márkákat. Emellett azt is megnézem, hogy természetes alapanyagokból és eljárással készüljenek. Tudom, hogy a Bakony Camembert megfelel ezeknek az elvárásoknak.
Riporter: A környezetedben mások is szeretik a camembert sajtot?
Liptai Claudia: A férjem korábban szinte csak trappista sajtot evett, de az utóbbi időben áttért a camembert-re. Leggyakrabban otthon szendvicsekre teszem. Reggelihez, vacsorához ideális. De van, hogy salátához használom. Ha barátok jönnek hozzánk, előételnek is tökéletes. A gyerekek pedig imádják, ha mini camembert sajtos szendvicseket készítek nekik. Sokkal jobb édesség helyett is ezt adni nekik. A férjemmel mindketten nagyon szeretünk nassolni. Ilyenkor gyakran mi is camembert sajtot eszünk. Finom és egészséges.
Riporter.: Tudtad, hogy a camembert sajtok a magas kalcium tartalmuk miatt jótékony hatásúak a várandós anyukák számára?
Liptai Claudia.: Azzal tisztában vagyok, hogy most mindkettőnk szervezetének sok kalciumra van szüksége. A camembertet - bevallom - azonban eddig inkább az ízéért fogyasztottam. De örülök, hogy mondtad, így még lelkesebb leszek.
Liptai Claudia kedvenc Bakony Camembert szendvics receptjei:
Sonkás-Camembertes szendvics:
Egy szelet kenyeret megkenek vajjal, paradicsomot, paprikát, sonkát, majd Bakony Camembert sajtot teszek rá, és már készen is van az ízletes szendvics.
Camembertes melegszendvics:
A pirított kenyeret megkenem vajjal, Bakony Camembert szeleteket, majd paradicsomot teszek rá. Sütőben vagy grillben aranybarnára sütöm. Néha kevés borssal vagy snidliggel ízesítem.
Gombás - Camembertes melegszendvics:
A pirított kenyeret megkenem vajjal, lecsepegtetett gombát, majd a Bakony Camembert szeleteket teszek rá. Sütőben vagy grillben aranybarnára sütöm. Ízlés szerint kevés fűszerrel megszórom.
![]() |
![]() |
![]() |
Jó étvágyat!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)