Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya, krumplinyomón áttörve
- só
- 1 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- fahéj
- sárgabarack
A főtt, áttört burgonyát langyosra hűtöm, kevés sót adok hozzá, 1 tojással és annyi liszttel tésztává gyúrom, hogy ne túl puha, de ne is kemény tésztát kapjak.
A tésztát kinyújtom, egyforma kockákra vágom, mindegyik közepébe 1 db felezett sárgabarackot teszek, fahéjjal meghintem és gombóccá formálom.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A gombócokat forró vízben addig főzöm, amíg feljönnek a víz tetejére, ekkor szűrőkanállal a morzsába szedem őket.
Morzsa elkészítése:
Kevés olajon 20 dkg zsemlemorzsát aranyszínüre pirítok.
Tálaláskor porcukrot kínálok mellé.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)