A dohányzásról való leszokás valódi életmódváltást jelent. Amennyiben a korábban megszokott ízeket új falatokra cseréljük, úgy a füstmentes életet is könnyebben érhetjük el.
Általános nézet, hogy a dohányzást a nikotinfüggőség tartja fenn. Emiatt kívánjuk újra és újra, s amint mennyisége szervezetünkben csökkenni kezd, máris nyúlunk a következő szál után. A Duke University kutatói azonban vizsgálatukkal igazolták, hogy szenvedélyünket nem csak a nikotin, de étrendünk is táplálja.
A kutatásban résztvevő személyek megközelítőleg 21 éven át, naponta egy doboz cigarettát szívtak el. Közel 70 százalékuk állította, hogy bizonyos ételek, úgy, mint a húsok, koffein tartalmú cikkek, vagy alkohol fogyasztása fokozta a dohánytermék élvezeti értékét.
45 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy a zöldségek, gyümölcsök, a koffeinmentes –víz és gyümölcslevek- és a tejtermékek kifejezetten rontották a cigaretta ízét. A mentolos termékeket fogyasztók nem igen találtak különbséget, vagyis számukra a cigaretta íze azonos volt. A vizsgálatot végző kutatók szerint így elképzelhető, hogy számukra a leszokás is nehezebb lehet.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A dohányzás abbahagyásához szükségünk lehet bizonyos trükkökre. A megszokott mozdulatokat, a napi rutint, akár egy reggeli kávét is felcserélhetünk, vagy elhagyhatunk annak érdekében, hogy döntésünket sikerre vigyük. Addig is, ha leszoknunk nem is sikerül, de a gyümölcsök, zöldségek, ásványvíz és tejtermékek rendszeres fogyasztásával máris egészségesebbek lehetünk.
A cikkel kapcsolatban érdeklődjön bővebben a DohányNélkül
Dohányzásleszoktató Központban.
web: www.dohanynelkul.hu
email: info@dohanynelkul.hu
tel: 06 30 6319309
A hír alapjául a „Quit-Smoking Diet: Veggies, Milk” cikk szolgált.
www.orvostkeresek.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)