Horatius és Plinius már az első században leírták, hogy a cikória ismert gyógyszer és élvezeti cikk is volt a rómaiaknál. Arra is vannak utalások, hogy főzelékként is fogyasztották, illetve bizonyos bőrbetegségek kezelésére is használták.
Manapság a cikória inkább csak pótkávé formájában ismert, bár így is egyre kevésbé - 'kiment a divatból', és helyét elfoglalták a neszkávék és az 'igazi' kávéból készített őrölt kávék.
Pedig a pótkávé egészséges, készüljön cikóriából, malátából, rozsból, cukorrépából, földimogyoróból, szőlőmagból vagy szójából. Érdemes a kávét időnként pótkávéval is 'feljavítani', mivel a pótkávék jelentős tápértékkel bírnak, és igen magas bennük a fehérjék aránya is.
Tehát a pótkávé egészséges, ha alkalom adódik érdemes megkóstolni.
forrás: www.ma.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: