A várandósság időszakában rendszeresen almát fogyasztó hölgyek jelentősen csökkentik születendő gyermeküknél az asztma kialakulásának kockázatát, egy friss kutatás eredményei alapján.
A Thorax folyóiratban megjelent vizsgálatban holland és skóciai kutatóorvosok több, mint 1200 gyermeket figyeltek meg 5 éves korukig. A terhesség alatt nyomon követték az édesanyák táplálkozási szokásait, majd a későbbiekben kérdőívek és orvosi ellenőrzések során vizsgálták a gyermekek állapotát.
Megfigyelték, hogy az alma fogyasztása, feltehetően magas flavonoid tartalmánál fogva csökkentette az asztma kialakulásának esélyét.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A terhesség alatt természetesen fokozottan ügyelünk az egészséges táplálkozásra. A magzat megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a vitaminok és ásványi anyagok biztosítása, többek közt friss zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, tejtermékek fogyasztása által.
A fentieken kívül érdemes étrendünket rendszeresen gazdagítani különböző halból készült fogásokkal is, ugyanis ezek fogyasztásával csökkenthető a gyermeknél az ekcéma kialakulásának valószínűsége.
A kutatók egy korábbi vizsgálata alapján a várandósság időszakában történő E és D vitamin, illetve cink fogyasztása szintén csökkentette az asztma és az ekcéma későbbi kialakulásának kockázatát a gyermeknél.
www.orvostkeresek.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)