SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makra Ildikó Judit


Makra Ildikó Judit
Írásjavító grafo-pedagógus

Rajzelemzés és íráselemzés

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/529-89-12 (18 h.-tól - 21 h.-ig)
E-mail: grafobazis@gmail.com
Honlap: http://www.grafomotoros.hu
             http://www.iraszavar.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Név aláírás és szignó szakértõi vélemény közötti különbség

Tisztelettel kérdezem azt hogy írás szakértői vizsgálat között mi a különbség a név aláírás és a szignó szakértői véleményben? Második kérdésem a bíróság elrendelt egy 17 éve kelt szignó aláírásának az írás szakértői véleményezésre, de a szignót aláírótól a bíróság a jelenlegi nevének az aláírásából kérte a szakvélemény készítését amit elutasított az írás szakértő azért mivel a 17 éve kelt szignó aláírása fénymásolatról kérte a szakvéleményt a bíróság, sajnos eredeti szignó aláírás minták már 17 év elteltével nem feltárhatók. Jogszerűen járt e el az írás szakértő Dr. Csobot úr?Válaszait nagyon szépen köszönöm.
Tisztelt Kérdező!

A névaláírásban több elemezhető betű, mikromozgás szerepel, mely által több elemből lehet azonosítási valószínűsítést végezni. A szignó egy rövidített kézjel. Az aláírás a teljes család- és keresztevet tartalmazza, ill. sok esetben a családi helyzetet (ifj, id,) a kapcsolódást (-né) az iskolázottságot (dr., Dr., Prof,...) és egyéb elemeket. Többet mond és mutat, mint a szignó.
A fénymásolat, fax, szkennelt és nyomtatott írásminták nem megfelelő mértékben vizsgálhatóak, mert torzulnak, kopnak, és az írás fizikai elemzése sem oldható meg nyomáserő, mélyedések, mikrobarázdák stb. ezen elveszett adatok ez esetben.
Az összehasonlításhoz több adat szükséges. Azoknak a hiteles szakértői vizsgálathoz és helyes eredményhez megfelelő minőségűnek és eredetinek kell lenni. Minden egyes értéklevonás (másolat, idő, kopás,) csökkenti az analízis eredményének a százalékos helyességét. Ezért nem vállalta a kérdéses úr a felkérést. Jogszerűen járt el, mert a fentiek ismeretében nem lett volna helyes egy vélelmezhetően támadható és nem kellően megalapozott írásszakértői elemzést kiadnia.
Üdvözlettel:


Makra Ildikó Judit
2017-05-01 13:22:02
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja