SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makra Ildikó Judit


Makra Ildikó Judit
Írásjavító grafo-pedagógus

Rajzelemzés és íráselemzés

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/529-89-12 (18 h.-tól - 21 h.-ig)
E-mail: grafobazis@gmail.com
Honlap: http://www.grafomotoros.hu
             http://www.iraszavar.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

23 hónapos kislány rajelemzése

Kedves Ildikó!
Kislányom 23 hónapos. Néhány napja aktívan érdeklődik a toll használata iránt. Mindig ugyanazt "rajzolja" (mellékelem). Lehet ebből már valamire következtetni az ő korában? Érdekesnek tartom, hogy más hasonló korú gyermekkel szemben ő nem firkál.
Válaszát előre is köszönöm.
R. Nikolett
Kedves Nikolett!
Kislánya valószínűleg erősen kötődik önhöz és szeretné utánozni amit lát, tapasztal. Ez is firka, csak nagyon kis méretekben sok kisebb elem tölti ki a rendelkezésére álló teret. Nem tudom a rajzoláshoz, nyomhagyáshoz milyen eszközválasztékból választja a golyóstollat. Van-e a toll mellett színes ceruza, grafitceruza, kréta, stb. A sok apró forma analitikus típusra utalhat, aki szeret mindennel sokáig elbabrálni, megismerni a részleteit egy-egy dolognak. Gyűjtögeti az apró játékokat, kavicsokat, magokat, csoportosítja, rakosgatja, rendezgeti. Szüksége van az Ön közelségére és emellett arra, hogy mások közelében lehessen de önállóan tevékenykedhessen. Adjon neki minél többféle alkotási lehetőséget, miközben a közelében tevékenykedve, biztatja ill. Ön is vele rajzol. Lehet közös kép kiegészítve beszélgetve a rajzokat, így látja hogyan alakítja a formákat, milyen újabb mozdulatokat leshet el anyától. Érdemes minél többféle rajzeszközzel együtt dolgozni, mert a kéz fejlődéséhez a sokoldalú használatra van szüksége. Ezáltal egyre ügyesebb lesz.
Kívánok gyermekével sok örömet.
Üdvözlettel:


Makra Ildikó Judit
2016-09-22 23:51:27
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja