SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Orsszívás és orrcsepp

Kedves Védőnő!

Orrszi-porszívózásnál kell-e tengervizes orrsprayt használni vagy sem? Mostanában mindenhonnan ezt hallom, de régen sem volt ilyen, ettől függetlenül nem mondom, hogy nem jó dolog, de kíváncsi vagyok az Ön véleményére.
A másik dolog, hogy a babáknak való orrcseppek tényleg többet ártanak, mint használnak? Ha igen, akkor mi a leghatékonyabb mód az orr kitisztítására?
Köszönettel.
Kedves Kérdező!

Porszívós orrszívásnál csak abban az esetben ajánlott tengervizes, vagy élettani sós oldatot használni, ha az orrváladék nem folyós, azaz nehezen eltávolítható. Ebben az esetben a tengervizes orrspray segít feloldani a beszáradt vagy letapadt orrváladékot, és az orrszívóval könnyebben eltávolítható.
Az orrcseppek esetében szigorú előírás, hogy csak pár napig használhatók, mert károsítja az orr nyálkahártyáját, illetve nagy a hozzászokás veszélye. Ez főleg az értágitó (orrdugulás esetén használatos) orrcseppekre, sprayekre vonatkozik. Hatékony módszernek a tengervizes, vagy izotóniás orrspray használatát javasolom. Ott nincs meg a hozzászokás veszélye, és az orr nyálkahártyáját sem károsítja.

Kis Melinda
2016-04-26 18:25:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja