SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Héjja Edit


Héjja Edit
Gyógypedagógus

A nevelés titkaira és érdekes beszélgetésre vágyó szülőket a mama klubjaimban, az ügyesedni vágyó gyerekeket pedig képesség-fejlesztő csoportjaimba várom.

Elérhetőségeim:
E-mail: ehejja@freemail.hu
Honlap: http://www.szuperszulo.hu/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

összes téma      agresszió     alvási probléma     alvászavar     anya gyerek kapcsolati zavar     asperger szindróma     asperger szindroma     autizmus     barátság     beszédfejlõdés     beszédfejlõdés 1 éves kor alatt     beszokás az óvodába     dackorszak     éjszakai felébredés     elvált szülõk     epilepszia     érzelmi nevelés     étkezési probléma     fegyelmezés     fejlõdési zavar     figyelemzavar     gerincferdülés     grafomotoros probléma     gyermekagresszivitás     gyermekbarátság     gyermekfejlõdés     gyermekkori szorongás     hisztizés     integráció     iskolaérettség     iskolai magatartásproblémák     kamaszkor     kapcsolati zavar     kétnyelvûség     koordinációs probléma     körömrágás     megkésett beszédfejlõdés     mozgásfejlesztés     önállóság     önállóság-szabályok     óvodába járás     raccsolás     sajátos nevelési igény     szakértõi vélemény     székrekedés     szenzomotoros integrációs terápia     szobatisztaság     szociális képességek fejlõdése     szókincs     szorongás     tanulási zavar     testvér születés     többnyelvûség     trauma feldolgozása     ujjszopás     válás     vegyes óvodai csoport     viselkedés zavar     viselkedési probléma     viselkedészavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Túlzott kötõdés

Kedves Edit!

Januárban tölti be a 3.évet a kislányom, aki már kb egy éve bölcsibe jár. 11 hónapos kistestvére van, a testvérféltékenység hullámzó nála. Van egy ugyanilyen idős kislány barátnőnk, akivel egy Tházban lakunk. A szülőkkel, gyerekeikkel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, hetente többször összejárunk. Vigyázunk egymás gyerekeire egy-egy órát. Egy bölcsibe jártak, csak más csoportba. Azonban a barátnő nem érezte jól magát a csoportjában és ezért áthozták a mi csoportunkba. Azóta, a lányom csak vele hajlandó játszani és a többi kisbarátnőjét kirekeszti. Ha a barátnője feláll az aasztaltól ő is, ha két copfja van, akkor neki is kettő kell, ha nyuszikával alszik, neki is az kell stb. Egyszerre szoktuk elhozni őket is, de most azt javasolták a gondozónők., hogy menjek előbb érte mert a másik kislánynak a kötődése picit gyengébb az én lányom iránt, mint ez fordítva. Minden nap elmondom neki, hogy játszon a kisbarátaival is,mert ők is szeretnének a barátai lenni stb, de most kitalálta, hogy nem akar menni bölcsibe. Jelenleg itthon vagyok a 11 hónapos fiammal, de tavasztól heti két nap már dolgozni fogok és biztos nem fogok előbb oda érni érte a bölcsibe. Ha meg pár percet kések, és a másik kislányért előbb mennek, akkor ő már zokog a bölcsiben. 1 hónapja kezdett bent aludni, korábban 8-12 között volt bent, de mivel megyek vissza dolgozni, beszoktatuk a bent alvásra. A segítségét kérném, hogy hogyan értessem meg, hogy a kislány a barátnője és nem a testvére. Most, a délutáni találkozásokat elhagyjuk, elég ha napközben együtt vannak. Továbbá, hogy tudom építeni a személyiségét, hogy nem akarjon más lenni vagy másokat utánozni. Még annyit, hogy az édesapja sokat dolgozik, rendszerint csak este látja, így én vagyok velük egész délután. Köszönöm előre is válaszát.
Kedves Édesanya!
Mindenképpen meg kellene vizsgálni a családi helyzetet(családi dinamikát). A kislánya nem ok nélkül hoz ilyen tüneteket. A túlzott ragaszkodás hátterében valami kapcsolódási hiány/probléma állhat, talán az édesapját hiányolja. Plusz a kistestvér miatt kellően visszavághat önnek is ezekkel a kissé zavarba ejtő helyzetekkel. Azt gondolom ezen a 2 szálon kellene elindulni. Testvér és apa. Szívesen segítek a közös gondolkodásban.A barátnő család ismer engem, ők is jelezték a helyzetet, nyugodtan keressen fel, ők tudják az elérhetőségemet.
Üdvözlettel:

Héjja Edit
2014-11-05 08:47:07
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja