SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Andrási Betty


Andrási Betty
Holisztikus pszichológus

Elérhetőségeim:
Email: info@andrasibetty.com
Weboldal: https://andrasibetty.com
https://stoppanik.hu
Telefon: 06703309685
Facebook oldal: https://www.facebook.com/andrasibettypszichologus
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/659371985383885/

Témakörök

összes téma      alkohol     alkoholizmus     család     családállítás     félelem     gyerek     gyermekkori blokk     hallucináció     harag     hasi remegés     idegkimerülés     intimitás     kortizol     munka     önbizalom     pánikbetegség     párkapcsolat     pszichológus     stressz     szégyenlõsség     szeretet     szexualitás     szorongás     szülõ  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kérdés

Kedves Andrási Betty!

Hosszú évek óta apám soha nem köszönt nőnap alkalmából ami nagyon rosszul esik. De azt elmondja, hogy az utcában vagy a boltos néninek mondta, hogy mondta, hogy "Boldog nőnapot" de soha nem kérdezem meg, hogy engem miért nem köszönt fel. Ennek a napnak nem az a lényege, hogy ki kit tart bombázó nőnek, hiszen a nyugdíjas néniket, anyukákat, kislányokat is köszöntik. Miért esik ez nekem ennyire nagyon rosszul? Köszönöm! Kérdező :((
Kedves Kérdező!

Teljesen természetes és ösztönös dolog, hogy szeretnénk kötődni a szüleinkhez, azokhoz, akik életet adtak nekünk. Gyermekkorunktól erre törekszünk és küzdünk azért, hogy szeretve érezzük magunkat általuk. Ha bármikor előfordult, hogy úgy éreztük, hogy hiányt szenvedtünk ebben, akkor felnőtt korunkban is a belső gyermek arra vágyik, hogy elismerjék, megdicsérjék és kimutassák, hogy szeretik.

Hiába tudjuk már felnőtt fejjel, hogy milyenek a szüleink, a tudatalattiban alakul ki ez a fajta kötődési vágy, ami nem tudatos.

Családállítással nagyon szépen lehet ezt gyógyítani, illetve segít megérteni, hogy akár az édesapánk miért nem tudta kimutatni a szeretetét felénk.

Gyakori, hogy egy apa is traumatizált, sérült gyerek volt és ezáltal nem tudja kimutatni a szeretetét. Ez nem jelenti azt, hogy nincs is benne szeretet, pusztán nem tudja szavakkal kifejezni. Lehet mindenkinek elmondja, hogy mennyire büszke rád és mennyire szeret, de a szemedbe ezt sosem tudja kimondani.

Ahogy idősödünk van, hogy ez oldódik. Amikor már azt gondolod, hogy nem is érdekel, annyira csalódott vagy, sűrűn ekkor halljuk meg azokat a mondatokat, amelyekre vágytunk.

Mindig jól fog esni, mert mégiscsak az apánkról van szó.

Andrási Betty
2023-03-09 15:10:31
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja