Étterem- és borkalauz
Több mint 150 tesztelt étterem
Borkalauz
Térképekkel
Vendéglátásunk és gasztronómiánk valaha az ország vonzereje volt, ma nem az. Szeretnénk, ha ismét azzá válna. Az étkezési kultúra az ország civilizáltságának és általános kultúrájának egyik legfontosabb fokmérője.
A professzionális étteremértékelés Nyugat-Európában évtizedes hagyományokra tekint vissza. Hazánkban másként alakultak az ezzel a témával kapcsolatos dolgok. Új formát kaptak ugyan a vendéglátó-ipari „szaklapok”, s egyre több életmódmagazin jelent meg, de ezek természetüknél fogva inkább marketingszemléletűek, s nem étteremkritikákat közölnek. Az országnak szüksége van egy olyan kalauzra, amely nemzetközi koordinátarendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon – meghatározott állandó szempontok alapján – értékeli, és rendszeresen ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket.
Hiteles étteremkalauzra azért is szükség van, mert iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, a minőség versenyét. Orientálja a vendéglőlátogatót, egyben visszajelzés az éttermeknek is.
Egy olyan kiadványt kaphatnak a kedves olvasók a kezükbe, mely hazánkban egyedülálló kezdeményezés eredménye:
egy évente megújuló kötet első része, mely az országot inkognitóban folyamatosan járó 15 gasztrokritikus áldozatos munkájának gyümölcse. Olyan szakértőké, akik értékelésük objektivitása érdekében többször is elzarándokoltak a kiválasztott éttermekbe.
Közösségi hozzászólások: