W. Dufty: Cukor Blues
A Cukor Blues című könyv rendkívül érdekfeszítő és szórakoztató olvasmány, amely Amerikában valódi bestsellerként több, mint egymillió példányban kelt el.
Cukor - finomított Sucrosum, C12H22O11, összetett kémiai folyamat eredményeként a cukorrépa vagy cukornád édes nedvéből nyerik, eltávolítva valamennyi rostot és fehérjét, amely a természetes növény 90 százalékát alkotja.
Blues - a depresszió vagy melankólia állapota, amelyet félelem, nyugtalanság és rossz közérzet jellemez (ez az, amivel - mint a személyes katasztrófa története - gyakran találkoztunk lírai művekben).
Cukor blues - testi és lelki nyomor, amelyet a finomított sucrose - közismert nevén cukor - fogyasztása okoz.
Egy könyv a cukorról, hatásairól, kultúrtörténetéről és lehetőségeinkről egy cukorfüggő társadalomban.
Közösségi hozzászólások: