Só - liszt karácsonyfadíszek házilag
Szaggassunk
Lapos díszek készítéséhez használhatunk süteményformákat, de az ügyesebbek szabadkézzel is alkothatnak, fantáziájuk szerint. Gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát 6 mm szélesre, és a csillagokat, szíveket, karikákat stb. süteményformákkal szúrjuk ki. A további mintázáshoz használhatunk fogpiszkálót, kést. Szúrjuk ki kötőtűvel a figurákat, hogy fölfüggeszthessük a fára, vagy a csomagokra.
Süssünk
120 °C-os sütőben 24 órán át süssük-szárítsuk a tésztát, kihűlés után óvatosan szedjük ki a tepsiből, hogy el ne törjön. A száradást gyorsíthatjuk, ha a figurákat óvatosan megforgatjuk. Esetenként újra kell lyukasztani őket száradás közben! Ha barnulni kezdenek, takarjuk le alufóliával.
Díszítsünk
Ezután, ha teljesen kihűlt, fessük ki a figurákat akrilfestékkel. Ragasszunk rá süteménydíszítő ezüstgolyócskákat, csillagokat, pöttyöket. De ragaszthatunk fel például pisztácia héjat, amit utólag lefesthetünk, kávészemeket és szalmát is. Amikor már minden teljesen megszáradt, a kész figurákat gyorsan száradó lakkal is áthúzhatjuk.
Forrás: www.kertpont.hu
Közösségi hozzászólások: