SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bálványimádók

Kontó Csilla [cikkei] - 2004-05-16
Azon tűnődtem a minap, vajon mikor ébrednek rá végre a szülők, hogy Gyermekeiktől tanulni lehet a célok elérését. Őket abszolút hidegen hagyják a tárgyak, nem értik miért kell annyira vigyázni a játékaikra, hiszen azért van, hogy játszanak vele. Mániákusan pakoltatnak el anyukák, mert saját fel nem dolgozott bálványimádatuk idegesíti őket.
Bálványimádók

Te kedves olvasó, naponta hányszor hallod magad körül azt, hogy "pakolj el", "csinálj rendet", "rakd el a dolgaidat magad után", "ne hagyj elől semmit", "állandóan széjjel vannak a cuccaid" és a többi....? Hmm.
Nos? Ismerős szavak, ugye? Semmi gond. Többszörös bizonyítékkal alátámasztott tény, hogy a rendmániások, és azok akik a tárgyakat jobban tisztelik - avagy bálványimádók -, belül egészen mások, épp az ellenkezője mind.

A kifelé mutogatás híveinek üzenem, hogy ez itt a XXI.század, és az álarcosbál szezonnak is vége. Le lehet vetni, nyugodtan. Saját és gyermekeik érdekében. Kár a gőzért, hazudni egy lurkónak sem lehet!

Istenem, mennyi gyermek unatkozik a mosogatni való miatt, meg a tévé miatt meg a "hagyjál, fáradt vagyok, sokat dolgoztam" miatt! Helyesebben, nem unatkozik, "csak" szomorkodik.

Figyelj! Nézd meg, kivétel nélkül minden úgy van, ahogy akarják. A gyermekek tudnak teremteni tárgyakat, ki ne hallott volna esetet, amikor egy csöppség nagyon nagyon akart valamit, és az előbb-utóbb ott volt!

Amire azonban nem képesek, az a szeretethiány pótlása... Minden csöppség maximummal, kifogyhatatlan szeretetenergiával indul az életbe. Te is kedves olvasó, még ha nem is hiszed, pontosan egyforma tiszta lélekkel érkezünk e világba születésünkkor. Aztán a kor, és a rossz beidegződések megteszik a magukét.

Van egy jó hírem: bármelyik pillanatban változtathat magán bárki! Van egy rossz hírem: helyetted senki, de senki nem fogja megtenni. Ha hagyod magad továbbra is a bálványoktól vezérelt életúton menni, akkor az életed csupán egy kártyavár, amely mondjuk az első egészségügyi problémáddal úgy omlik össze, mint a sütőből idő előtt kikapott felfújt!

Ha eddig nem tetted, tedd meg most. Képzeld csak, nem törvényszerű, hogy ha a szüleid kiabáltak és verekedtek, akkor te is olyan légy! Bizony, hogy nem! Na és nézzük meg, mit érnek a tárgyak, ha nincs aki foglalkozzon velük!

Mennyi özvegyasszony jár ki nap mint nap a temetőbe, viszik a virágot... igen. Viszik, hordják, takarítják a sírt, a követ, a földet.... sírnak, zokognak, jajgatnak, hosszú évekkel később is, másokat okolnak, körülményeket, betegségeket, az Istent. Csak egyetlen valakit nem hibáztatnak hangosan sosem: önmagukat.

Mi lett volna ha...? Semmi. Olyan nincs. Ez van. Itt és most. Ne hagyd magad! Sose hagyd magad tárgyaknak alárendelni, meg a szokásoknak! Egy szobortól, egy kősziklától sosem kapsz feloldozást. Engedd ki a fáradt gőzt, és örülj az életnek, éld meg minden percét, és ha gyermeked odamegy hozzád, akkor nyisd ki magad tisztán, teljesen, hagyd a "dagadt ruhát" későbbre, és figyelj rá! Nézz bele mélyen a szemébe, csak nézd és figyeld hogyan ragyog, mennyire fénylik és érezd át azt a szeretetet, ami árad feléd....

vele együtt a MINDENt öleled át.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja