SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

„Látni és látszani 2024” közlekedésbiztonsági kampány

Családinet [cikkei] - 2024-10-01
Ingyenes vezetéstechnikai tréningekkel segíti a Groupama Biztosító az autósok biztonságos közlekedését.
„Látni és látszani 2024” közlekedésbiztonsági kampány

A Groupama Biztosító számára fontos a közlekedésbiztonságot segítő kezdeményezések támogatása, ezért idén ősszel az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága segítségével közösen hívják fel a figyelmet az őszi időszakra jellemző megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra a biztonságos közlekedés érdekében.

Kerüljük a napi rutint

Az őszi időszak jellemzője a későbbi napkelte és az egyre korábbi sötétedés, a korábbinál kedvezőtlenebb időjárási viszonyok, amelyek együtt rontják a biztonságos közúti közlekedés feltételeit. Nehezíti a helyzetet, hogy a közlekedőknek is időre van szükségük a változó körülményekhez való alkalmazkodáshoz, emiatt az őszi közlekedési balesetek előfordulásában gyakorta szerepet játszik, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. „Az elővigyázatos vezetés mellett ebben az időszakban a járművezetőknek másféle felelősségük is van: a járművek és önmaguk őszi-téli felkészítése. A napi vezetési rutin során javasolt a nagyobb követési távolság alkalmazása, rossz időben a lassabb haladás, különösen a kezdő (vagy újrakezdő) járművezetőknek. Ilyen évszakos átálláskor nagyon sokat segít egy vezetéstechnikai pálya aktuális tréningjének az elvégzése” – mondta Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.

Az október több balesetet hozhat

A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint az őszi időszakban jelentősen nő a veszélyes közlekedési helyzetek száma az utakon. A legtöbb balesetet az elsőbbségi jog megsértése, a sebesség nem megfelelő alkalmazása és az irányváltoztatás, a haladás és a kanyarodás szabályainak meg nem tartása okozza, amelyeket tovább súlyosbítanak a ködös reggelek, a csúszós utak és a rövidülő nappalok. „A korlátozott látási viszonyok akár másfélszeresére is növelhetik a reakcióidőt, ezért ilyenkor nem elég rutinból vezetni – a helyes vezetési technika kulcsfontosságú a balesetek elkerülésében. Ezért is csatlakoztunk az ORFK-OBB őszi balesetmegelőzési kampányához, és ajánlunk fel ingyenes vezetéstechnikai tanfolyamokat” – mondta Koháry András, a Groupama Biztosító kommunikációs és PR igazgatója.

200 ingyenes tréning a Groupama Tanpályán

A Groupama Biztosító az ország egyik legmodernebb vezetéstechnikai központjában, a Groupama Tanpályán október 5. és december 13. között összesen 200 ingyenes vezetéstechnikai tréninget ajánl fel. A résztvevők tapasztalt instruktorok irányításával olyan gyakorlatokat végezhetnek – például rántópados és szlalomfeladatokat –, amelyek segítenek a biztonságosabb közlekedésben. Az érdeklődők, akik érvényes jogosítvánnyal rendelkeznek, a www.tanpalya.hu oldalon regisztrálhatnak a tréningekre.

Nyitókép: depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja