SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Több száz darázs rontott be egy szolnoki gyerek szobájába - régóta építették a fészket a gipszkarton felett

Németh Noémi [cikkei] - 2024-09-04
A gyerek előző éjjel nem aludt otthon, talán ez menthette meg az életét - mondta el az édesanyja.
Több száz darázs rontott be egy szolnoki gyerek szobájába - régóta építették a fészket a gipszkarton felett

Több száz darázs lepett el egy gyerekszobát Szolnokon

Mintha egy rémálomban találta volna magát a család: amikor hazaértek, több száz vagy talán ezer darázs fogadta az anyát és fiát az otthonukban.

A kisfiú ment be először a szobájába, és onnan kiabálta édesanyjának, hogy tele van a szobája darazsakkal. A nő azt hitte, gyermeke csak túloz, ezért rovarirtó spray-t vett magához és bement a szobába - mesélte el a Blikknek.

Ott azonban olyan látvány fogadta, amire senki sem lehet felkészülve: mint mondja,

szinte éjszakai sötétség volt a szobában, mert annyi rovar gyülekezett az ablakon, hogy azon már szinte egyáltalán nem szűrődött be a fény.

Azonnal elhagyták a szobát és hívták a tűzoltókat, eközben az egyik darázs meg is csípte a nőt. A csípés szívritmuszavart okozott nála, ezért később kórházba szállították és egy napig bent tartották.

Az irtás során kiderült, hogy a darazsak a villanyvezeték mellett másztak le, a rájuk fújt vegyszertől pedig még agresszívebbé váltak, ekkor pedig átszakadt a mennyezeti gipszkarton, és még több rovar özönlött a szobába. Másnap találtak rá a kaptárra, amelyben több ezer darázs lakhatott, és bármikor bezuhanhatott volna a kisfiú szobájába.

A kisfiú hallott ugyan éjszakánként furcsa hangokat, de azt gondolta, hogy valamelyik háztartási gépből jönnek: olyan volt, mintha csak az áram zúgna a vezetékekben. 


Honnan vehetjük észre, ha darazsak költöztek a házunkba?
 

  • Ha sok darázs röpköd a ház körül, érdemes gyanakodnunk - ez azt is jelezheti, hogy a házban fészkelték be magukat, ezért érdemes darázsirtó segítségét kérni
  • Ha sárga folt jelenik meg a mennyezeten, pedig nem volt mostanában csapadék a környéken, vagy ha volt is, nem ázhatott be a házunk, az is utalhat a darazsak jelenlétére
  • Ugyanerre utalhat a felpúposodott mennyezet is 
  • Ha duruzsoló hangot hallunk a fal vagy a mennyezet felől, kérjünk szakszerű segítséget, mert ez is bajt jelezhet

Érdemes már a figyelmeztető jelek esetén felkeresni egy darázsirtót, mert ha túlnépesedik a fészek és helyhiányban szenvednek a rovarok, előbb vagy utóbb be fognak jutni a lakásunkba is - a hungarocellből készült álmennyezeten például könnyedén át tudják rágni magukat.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Egy 37 éves családapa, aki tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, életét vesztette, miután nem merte beadni magának az életmentő adrenalininjekciót. Két gyermeke maradt félárván.
A szerkesztő ajánlja