SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csodával határos: így élt túl 40 napot a dzsungelben 4 gyerek, egyedül

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-06-13
A gyerekek csodával határos módon nemcsak egy repülőgép-szerencsétlenséget, hanem 40 napot is túléltek a dzsungelben, mire megtalálták őket. Történetükről egyre több részlet lát napvilágot, például hogy mit ettek és hogy bújtak el a ragadozók elől.
Csodával határos: így élt túl 40 napot a dzsungelben 4 gyerek, egyedül

/Kiemelt képünk illusztráció/

A 13 éves lány tudta, hogy a mérgező gyümölcsöket nem szabad megenni

A túlélő gyerekek története valószínűleg fennmarad majd a történelemben, annyira elképesztő, hogy túléltek 40 napot a dzsungelben. A kicsik a Cessna 206-os kisrepülőn utaztak, ami május elsején zuhant le, valószínűleg hajtóműhiba miatt. 7 utas volt a fedélzeten. A pilóta, az anya és egy vezető holttestét megtalálták, a gyerekek azonban eltűntek. 

A gyermekek mindössze 13, 9, 4 és 1 évesek - mindegyikük túlélt több mint egy hónapot a kolumbiai dzsungelben. Az édesanyjuk a zuhanás következtében életét vesztette. 

A nagynénjük beszámolója szerint a legnagyobb gyermek, a 13 éves lány tudására támaszkodtak a kisebbek. Lesly több dolgot is tudott arról, hogy mire kell figyelni a dzsungelben. Tudta például, hogy nem szabad megenni a mérgező gyümölcsöket. De az egyéves kistestvérére is ő vigyázott: volt tapasztalata, hiszen korábban többször gondoskodott a kisbabáról, amíg az anyukája dolgozott. 

Először a repülőgép roncsai között megmaradt ennivalókat fogyasztották el, ez segített nekik az életben maradásban. Az eddigi információk szerint lisztet, maniókakenyeret és gyümölcsöt ettek.
 


 

"Túlélőjátékokkal" vigyázott a kisebb testvéreire

A nagylány úgynevezett "túlélőjétékokkal" vigyázott a testvéreire. A nagynéni azt mondta, hogy a szerencsétlenség előtt a gyerekek gyakran játszottak olyan játékot, hogy kis táborokat állítottak fel. A dzsungelben is ezt játszották, a táborok helyét pedig hajszalagokkal jelölte ki a lány. A jaguárok, kígyók, pumák és más ragadozók elől is sikerült elbújniuk. 

A nagypapa elmondása szerint amikor megtalálták őket, a gyerekek nagyon le voltak gyengülve: kiszáradás jelei mutatkoztak rajtuk és rovarcsípések nyomai voltak a bőrükön. A négy gyermeket jelenleg a fővárosban, Bogotában látják el egy katonai kórházban. 
 


 

Gustavo Petro elnök "a túlélés példaképeinek” nevezte őket. 

Gratulálunk a kis hősöknek, akik ilyen zord körülmények között is feltalálták magukat és sikerült életben maradniuk, vigyázniuk egymásra! 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy a kullancscsípés esetén mielőbb távolítsuk el a vérszívót. A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.
A szerkesztő ajánlja