SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kitiltják a brit mozikból a Google okosszemüvegét

Családinet [cikkei] - 2014-07-01
Tilos lesz a brit mozikban a Google okoszemüvegének használta, mert a filmforgalmazók attól tartanak, hogy a technológia felhasználható a legnépszerűbb filmek kalózpéldányainak elkészítésére.
Kitiltják a brit mozikból a Google okosszemüvegét

Két évvel egyesült államokbeli bevezetése után a Google a múlt héten dobta piacra okosszemüvegét Nagy-Britanniában. A hordozható számítógépes szemüveg keretének jobb felső sarkában miniképernyő van, amellyel viselője használat közben készíthet videókat, fényképeket, de akár üzeneteket is írhat.  

A mozik tartanak tőle, hogy kalózpéldányokat készítenek a szemüveggel   

"Fel fogjuk kérni nézőinket, hogy ne viseljék ezeket a filmszínházak vetítőtermeiben" - idézte Phil Clappet, a moziszövetség vezetőjét a The Independent brit napilap honlapja.
    
A filmszínházak attól tartanak, hogy bűnbandák felhasználják az új technológiát kalózpéldányok készítésére, mivel a mozikban készült felvételek teszik ki az illegálisan másolt filmek több mint 90 százalékát.
    
Ugyan az okosszemüveg felvillan, amikor felvételt készít valamiről, a londoni Soho egyik mozijában már felkértek egy nézőt, vegye le a csodaszemüveget, mert a személyzet nem tudja figyelemmel kísérni, hogy készít-e felvételt. 

A mozikban dolgozókat kiképezték a csodaszemüveg felismerésére   


Az okosszemüveg akkumulátora 45 percig bírja a folyamatos felvételkészítést, így nem valószínű, hogy egy egészestés filmet rögzíteni lehetne vele. Bűnbandáknak azonban megvan a szükséges technológiájuk ahhoz, hogy kombinálva az egyik moziban készített képfelvételt a másikban felvett hanggal kalózpéldányokat állítsanak elő tömegterjesztésre vagy illegális letöltésre.
    
A mozik személyzetét kiképezték a kalózok felismerésére. Az illegálisan felvételt készítők általában a terem közepén ülnek, mindkét oldalukon bűnsegédekkel. Néhányan kisgyereket használnak arra, hogy szándékukat leplezzék.

A brit kórházakban se engedik be az új szemüveget
    
A brit kórházak is fontolgatják, hogy felkérik látogatóikat a hordozható számítógép levételére a betegek magánszférájának védelme miatt.
    
A közlekedési minisztérium felkérte a Google-t, vizsgálja meg azokat a módokat, amikor engedélyezni lehet a gépkocsivezetőknek az okosszemüveg használatát, például oly módon hogy vezetés közben ne jelenjen meg információ a képernyőn.

www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tec/news/google-glass-to-be-banned-from-all-UK-cinemas

Forrás: MTI
Fotó:
en.wikipedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy a kullancscsípés esetén mielőbb távolítsuk el a vérszívót. A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.
A szerkesztő ajánlja