Sóderparti - fagyileves
Fagyi - leves
A gyermekeknél a gyümölcslevesnek legtöbbször nyert ügye van. Ha egy gombóc fagyi lapul a leves alatt - akkor a siker, még biztosabb. Persze nem mindegy kinek a kegyeiért dolgozunk.
Egy felnőtt talán a hagyományos változatra szavazna: megfőzött gyümölccsel, behabarva, fahéjjal, gyömbérrel...
Viszont egy nyárbúcsúztató - gyerekbulin, a fagyilevesért - miénk a babér!
- 1kg őszibarack - megtisztítom, összevágom, kicsit megcukrozom (kicsit!)
- nem főzöm, csak megvárom, míg levet enged
- 2 tasak, főzést nem igénylő vanília pudingport kikeverek, lehűtöm, és ha a barack kiengedte a levét, akkor összekeverem vele.
- tálalás előtt 1 gombóc fagyit szedek a tányérba, és erre öntöm a gyümölcslevest
Próbáltam már fagyi porból, főzős pudingból is készíteni, de az " igazi gyümölcsleves" alá is jó meglepetés a fagyi.
Ha a gyümölcs kevesebb levet enged, - sajnos - fel kell javítani, dobozos gyümölcslével.
15 perc!
Közösségi hozzászólások: