Gyümölcszselé
Hozzávalók:
- 1 csomag zselatin por (piros)
- Eper, kivi, alma
- Édesítőszer/cukor
Az elkészítése nagyon egyszerű, a nagy melegben pedig kimondottan jól esik az embernek.
Először a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel kockára, karikára- kinek, hogy esik jobban. Ezután tegyük őket egy tálba.
A zselatinport, a zacskón előírt mennyiségű hideg vízben kikeverjük - sokkal finomabb zselét kapunk, ha víz helyett piros multivitamin elnevezésű, rostos levet használunk -, majd forraljuk fel, tegyük bele az édesítőt - nem kell túl sok, kb. a zselatin vízmennyiségéhez adagoljuk -, és amint sűrűsödni kezd, de még folyik, gyorsan öntsük rá a darabolt gyümölcsökre. Jól rázzuk össze, hogy mindenhová elérjen, majd tegyük hűtőbe. Hagyjuk állni 2-3 órát, majd kiboríthatjuk tányérra.
Tipp: Ezt az egyszerű finomságot, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Tehetünk bele citrusféléket, narancsleves zselével, vagy erdei gyümölcsöket, almaleves zselével. Sokféleképpen variálhatjuk, szájízünk szerint.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: