Levesbetétek
Vajas galuska
Hozzávalók:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojás
só
A vajat elkeverjük a liszttel, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük. A kész masszából kiskanállal galuskákat szaggatunk, majd a forró levesben megfőzzük.
Parmezános galuska
Hozzávalók:
10 dkg margarin
1 tojássárgája
2 tojás
só, bors, szerecsendió
14 dkg liszt
7 dkg parmezán sajt
A vajat, sót, tojássárgáját összeöntjük és habosra keverjük, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A fehérjéből habot készítünk, majd a liszttel és a sajttal hozzákeverjük a már elkészült masszához. Galuskát formálunk belőle, és a levesben kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Sós fánkok
Hozzávalók:
6 dkg liszt
1 db tojás
1 dl tej
só
olaj
A tojást elkeverjük a tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a sót. Nokedli szaggatón forró zsírba csöpögtetjük, és arany barnára sütjük.
Rizsgombóc
Hozzávalók:
7 dkg rizs
1 dkg vaj
2 tojás
olaj
petrezselyem
só
A rizst az olajon megpirítjuk, amíg a szemek jól elválnak egymástól, majd dupla mennyiségű vizet öntünk rá, egy kevés sóval ízesítjük és megpároljuk. Egy egész tojást, és egy tojás sárgáját összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt rizst és gombócokat formálunk belőle. A levesben puhára főzzük.
Zöldfűszeres zsemlekocka
Hozzávalók:
1 db zsemle
1 dl olíva olaj
zöldfűszerek
A zöldfűszereket (kakkukfű, oregano, rozmaring, bazsalikom, lestyán) beáztatjuk az olívaolajba, és egy-két napig állni hagyjuk jól zárható üvegben. A kész fűszerolajjal megpermetezzük a kockákra vágott zsömléket, és fél órára alufóliába csomagolva állni hagyjuk, hogy átvegye az ízeket. A megmaradt olajban arany barnára pirítjuk a zsemlekockákat.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: