Apu-fasírt
Hozzávalók:
1 csomag mirelit leves húsgombóc, (májgombóc is lehet, de szerintem az nem az igazi)
zsemlemorzsa
1 fej káposzta
díszítésnek, ami van a konyhában: zöldpaprika, paradicsom, akármilyen uborka, olivabogyó sajt stb.
1 csomag fogpiszkáló
Elkészítése:
Megmossuk a kezünket!
Egy műanyag zacskóba beletesszük a (kicsit megolvadt) hús golyókat, zsemlemorzsát és jól összerázzuk.
Forró olajban kisütjük, jól lecsepegtetjük, majd a maradék zsiradékot papirtörülközővel felitatjuk.
Mindegyikbe beleszúrunk egy fogpiszlálót, majd ráhuzigáljuk az apróra vágott zöldségeket.
Már így ehető, de ha van türelmünk, akkor az igazi, ha lenyakazzuk a káposztát, úgy, hogy megálljon a talpán és beleszurkáljuk a fogpiszkálókat, mint egy sündisznó tüskéit. A hatás nem marad el, mindenki ezt fogja enni.
Jó étvágyat!
Közösségi hozzászólások: