Gyümölcsös parfétorta - recept
Hozzávalók:
- 25 dkg bogyósgyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 kupak vanília esszencia
- 1 csomag omlós keksz
1. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliával, majd gőz fölött főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, vigyázva, hogy ne forrjon fel!
2. A gyümölcsöket forraljuk össze, hogy besűrűsödjenek, majd egy szűrőn passzírozzuk át a szószt.
3. Verjük fel a tejszínhabot, és vegyítsük össze az eddig elkészült elemeket.
4. Egy tortaformát béleljünk ki frissentartó fóliával, és öntsük bele a keveréket. A tetejére pedig szórjunk kekszmorzsát. Ha kész, akkor tegyük hűtőbe néhány órára, majd a kekszes felével lefelé tálaljuk ki.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: