Klasszikus angol pulykasült recept karácsonyra
Hozzávalók:
- 1 db egész, megtisztított pulyka
- 20 dkg vaj
- só
- őrölt feketebors
- 20 dkg bacon
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 3-4 evőkanál szárnyashúsleveslé
- 1 db vöröshagyma
- 5 teáskanál zsemlemorzsa
- 1.5 teáskanál zsálya
- 1 kg kolbász (sütni való, nyers)
- 1 teáskanál mustár
1. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a zsályával, zsemlemorzsával és 1-2 evőkanál forró vízzel.
2. A kolbászokból nyomjuk ki a húst, és keverjük el a hagymás keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mustárt. Ha szeretjük az édesebb ízeket, akkor adhatunk a töltelékünkhöz 1-2 kockára vágott almát, esetleg aszalt szilvát vagy mazsolát is.
3. Töltsük be a pulykába a tölteléket, majd tegyük egy tepsibe a húst, és sózzuk, borsozzuk a bőrt, majd kenjük meg vajjal, és tegyük rá a bacon csíkokat. Vigyázzunk, ne tegyünk túl sok sót, mert a szalonna is sós!
4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd alufóliával letakarva tegyük be a pulykánkat, és a sütő alsó harmadában süssük 40 percig. Ez után csökkentsük a hőmérsékletet 170 fokra, majd süssük továbbra is lefedve kb. 3,5 órán át.
5. Ha ez megvan, vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára úgy, hogy közben időnként meglocsoljuk a pecsenyelével. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával.
6. A pecsenyeléből és az alapléből készítsünk szószt, úgy, hogy kis lángon főzve keményítő hozzáadásával besűrűsödjön. Ezt kínálhatjuk a hús mellé. Ideális burgonyapürével és párolt zöldségekkel.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: