SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Étvágygerjesztő virágköltemények - Néhány színpompás asztaldísz muskátlival

Családinet [cikkei] - 2024-05-31
Egy muskátliból készített asztaldísz bármilyen családi vagy baráti összejövetelt feldobhat. A változatos virágfajtáknak köszönhetően a muskátlival számtalan nyári dekoráció könnyen elkészíthető. Íme néhány ötlet a Pelargonium for Europe (PfE) szakembereitől, legyen szó egy családi ebédről, kerti sütögetésről, születésnapi mulatságról vagy vasárnapi brunchról, ezek az asztaldíszek minden esetben jól mutatnak!
Étvágygerjesztő virágköltemények - Néhány színpompás asztaldísz muskátlival

A muskátli minden létező formájában ideális asztali dekoráció az étkezések mellé: csinos cserépbe ültetett növényként, vázákba helyezett vágott virágként, de még akkor is, ha egyszerűen csak virágszirmokkal hintjük meg az asztalt. A klasszikus álló muskátli, az angyal muskátli és más nemesített fajták egyaránt csodaszép asztaldíszek lehetnek. Megfelelő gondoskodás mellett hónapokig pompázhat a buján kivirágzott cserepes muskátlink is.

Muskátlival dekorált asztal

A fent felsorolt fajtákon kívül a csüngő muskátliról is vághatunk szép virágokat. A muskátlinak meg se kottyan, ha szárakat vágunk le belőle, sőt, ettől csak még több virágot növeszt majd. 

Újrahasznosított vintage dekoráció

Egy gyönyörűen megterített asztalt még különlegesebbé varázsolhatnak a vintage hangulatban, poharakban és kis üvegvázákban elrendezett vágott muskátli színpompás szirmai. Az összképet feldobhatjuk még réz tartóba helyezett csavart gyertyákkal is, a nosztalgikus életérzést pedig csak tovább fokozza, ha a nagyi étkészletével és evőeszközeivel terítünk meg az ebédhez.

Újrahasznosított vintage dekoráció

A nyári asztal legszebb dísze lehet egy házi készítésű emeletes állvány, amelyen retro poharak és tányérok egyensúlyoznak, és amelyet élénk színű muskátli csokor koronáz meg a tetején. Keressünk különböző méretű poharakat és tányérokat a nagyi kredencében, fogjunk egy ragasztópisztolyt és kerámia ragasztót, és máris elkészül a házi dekoráció. 

Az asztalteríték stílusához igazodva akár régi leveses tálba is ültethetjük a muskátlit. Öntözésnél viszont figyeljünk oda, hogy legfeljebb negyedóra után öntsük ki a fölös vizet a tálból, a muskátli ugyanis nem szereti, ha túlöntözve áll a vízben.

Papírmaséból tapasztott virágdísz

Az igazán eredeti dekorációk mindig házilag gyártott elemekből születnek. Például olyan kreatív asztaldíszt készíthetünk dróthálóból és papírmaséból, amely egyszerre funkcionálhat több ágú gyertyatartóként és virágtartóként. Aki szereti a kreatív, egyedi házibarkács ötleteket, annak csak némi kézügyességre és a megfelelő alapanyagokra lesz szüksége ahhoz, hogy vágott muskátliból mindössze néhány egyszerű lépésben rendkívül hatásos díszt alkosson.

Papírmaséból tapasztott virágdísz

Mire lesz szükség hozzá: drótháló, drótvágó, nagy méretű kövek, tapétaragasztó, újságpapír, fehér festékszóró, kis gyertyatartók viaszfogó talppal, fehér oszlopos gyertyák, kémcsövek, és vágott muskátli többféle színben és formában.

Így készül a házi virágtartó:

Első lépés: Vágjunk egy darabot a dróthálóból az asztaldísz talapzatához, és tekerjük a kövek köré. A kövek súlya fogja biztonságosan rögzíteni az elkészült díszt.

Második lépés: Formáljunk különböző magasságú hengereket a dróthálóból a talapzat négy sarkánál! Hozzunk létre még néhány hengerformát a maradék drótból, és rögzítsük a drót talapzathoz. Úgy alakítsuk ki ezeknek a hengereknek a szélességét, hogy fele-fele arányban beleférjenek a kémcsövek és a gyertyatartók.

Harmadik lépés: Keverjük össze a tapétaragasztót! Tépjünk keskeny csíkokat az újságpapírból, kenjünk rá ragasztót, és tapasszuk a drótszerkezetre. Utána kenjünk újabb adag ragasztót a papírborításra, és illesszünk rá még egy réteg újságpapírt. Ismételjük meg ezt a lépést, amíg mindenhol több réteg újságpapír nem fedi a dróthálót. Fontos, hogy egyenetlen legyen a felülete!

Tipp: Még a papírcsíkok felragasztása előtt csúsztassuk a kémcsöveket és a gyertyatartókat a dróthengerformákba, nehogy véletlenül összeragasszuk a hengerek felső nyílását. Hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el a kémcsöveket és a gyertyatartókat, és tisztítsuk át meleg vízzel.

Negyedik lépés: Ha az asztaldísz teljesen megszáradt, fújjuk be az egészet (tetszés szerint akár a gyertyatartókat is beleértve) a fehér festékszóróval, és hagyjuk száradni.

Ötödik lépés: Végezetül tegyük a gyertyákat a gyertyatartóba, töltsük tele vízzel a kémcsöveket, helyezzük a nekik szánt nyílásokba, és rendezzük el bennük a vágott muskátlit. Tegyük a kész dekorációt az asztalra.

A piedesztálra emelt muskátli

Mindössze néhány lépés és kész is a tökéletes dekoráció a következő kerti partihoz! A színes csíkos muskátli állványokhoz szükség lesz virágcserépre, kerek tálkákra, ragasztópisztolyra, kerámia ragasztóra, szigetelőszalagra, vízálló festékre többféle színben, valamint virágzó muskátlira.

Piedesztálra emelt muskátli

Így készül a virágtartó állvány:

Első lépés: Alaposan tisztítsuk meg a cserepeket, a tálkákat, majd függőleges vagy vízszintes csíkokban ragasszunk rá szigetelőszalagot. Nyomjuk rá jól a szalagot, nehogy aláfolyjon a festék.

Második lépés: Ezután fújjunk a cserepekre és tálkákra vízálló festéket a kívánt dizájn szerint. Ha teljesen megszáradtak a színek, szedjük le a szigetelőszalagot.

Harmadik lépés: Tegyük fejjel lefelé a tálkákat az asztalra, és a ragasztópisztoly segítségével kenjük körbe az alsó peremét a kerámia ragasztóval.

Negyedik lépés: Erősítsük rá a festett cserepeket a fejjel lefelé fordított tálkákra, és hagyjuk megszáradni a ragasztót.

Ötödik lépés: Végezetül tegyük a virágzó muskátlit a virágtartónkba, és rendezzük el kedvünk szerint a kész dekorációt az asztalon.

Forrás: Pelargonium for Europe

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A szerkesztő ajánlja