SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Merci csábító feketében

Családinet [cikkei] - 2010-11-02
 [X]

Az ajándékozási szezon küszöbén a merci - a márka történetében először - extra magas kakaótartalmú étcsokoládé kollekcióval jelentkezik: a merci Extra Dark nem csupán elegáns, stílusos ajándék, de izgalmas ízélmény is, különleges válogatás az étcsokoládé piacon.
Merci csábító feketében

merciA csokoládé minőségét főként a kakaótartalom mennyisége határozza meg: étcsokoládé az, melynek legalább 43%-a kakaó.  Minél magasabb a kakaótartalom, annál inkább minőségi termékről beszélünk. Európában a csokoládégyártásban az elmúlt évtizedekben kissé háttérbe szorult az étcsokoládé. A csokoládé népszerűségének korábban sokat ártott az is, hogy a fogyókúrázók és az egészséges életmód szószólói is száműzték a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható desszertek sorából. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy különösen a minőségi étcsokoládé mértékkel történő fogyasztása bizonyos antioxidáns hatású vegyületeknek köszönhetően (polifenolok, flavonolok) számos jótékony hatással bír - szerepet játszhat például az immunrendszer szabályozásában és lassítja az öregedési folyamatokat.

Az elmúlt években Magyarországon is dinamikusan növekedett a minőségi étcsokoládé fogyasztása. Az étcsokoládé életünkben elfoglalt helye a gasztrokultúra fejlődésével párhuzamosan egyre előrébb került. A valódi ízélmény keresése, a csokoládéfogyasztás új dimenzióinak megnyitása egyre népszerűbb, s mára az étcsokoládé fogyasztása igazi divattá, követendő trenddé vált.


Első extra magas kakaótartalmú kollekciójával a merci ebben a hullámban plusz élményt kínál. Az Extra Dark válogatás minden érzékünkre hatással lesz: a nemes ízvilágú 70%-os étcsokoládé mellett találunk benne habos kakaókrémmel és narancsos habos kakaókrémmel töltött étcsokoládét és igen magas, 85%-os kakaótartalmú, karakteres ízjegyeket képviselő étcsokoládét is. A merci Extra Dark kollekció étcsokoládéinak sima, selymes felülete, lágy roppanása, a kakaó tömény illata mind belopják magukat az igényes csokoládékedvelők szívébe. A magas kakaótartalom hangsúlyozására az új merci elegáns feketébe öltözött, a csomagolást a fekete színkódolás jellemzi. Ez a finom és stílusos desszert markáns ízvilágával eleganciát kölcsönöz az ajándékozásnak, megkönnyíti a vásárlási döntést, fogyasztása pedig különleges, exkluzív élményt jelent.

Néhány szó a Storck Hungáriáról:
A Storck 20 leányvállalattal működik világszerte, termékeit több, mint 90 országban fogyasztják. A vállalatot 1903-ban August Storck alapította, s a cég fő célja azóta is, hogy örömet szerezzen az embereknek. A Storck Hungária Kft. Magyarországon a Merci, Toffifee, Werther’s Original, Knoppers, Mamba és Nimm2 márkákkal van jelen, de Storck gyártmány a Riesen karamella és a Campino is. A budapesti Storck Hungária Kft. 2006-tól regionális központként működik, ide tartozik Románia, Bulgária és Macedónia is.

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Szamárköhögésem velőt rázó története

Szamárköhögésem velőt rázó története

Légútjaimat általában békés hámszövet fedi, aminek a felszínén levő kis csillók segítenek kisöprögetni onnan a kórokozókat. Akkoriban éppen egy közönséges megfázással küzdöttem, orrfolyással, enyhe köhögéssel, amivel úgy véltem, a munkám megszakítása nélkül megbirkózom. Azonban a kór alattomos módon dolgozva elkezdett toxinokat gyártani, melyek észrevétlenül megtapadtak a csillós szöveten, méreganyagokat bocsájtottak ki rá, míg egy sűrű, ragadós váladék képződött és a légútjaim beszűkültek. Mindebből annyit érzékeltem, hogy nem kapok levegőt.
Mi okozhat magas vércukorszintet reggelente?

Mi okozhat magas vércukorszintet reggelente?

Inzulinos cukorbetegként rendre magas vércukorszintet mérsz reggelente, és nem érted, miért? Elképzelhető, hogy az éjszakai vércukorcsökkenés kiváltotta Somogyi-hatás áll a háttérben. Hogy milyen okok idézik elő ezt az állapotot, és mi a teendő vele, arról Prof. Dr. Somogyi Anikót, a Cukorbetegközpont diabetológus, endokrinológus, lipidológus szakorvosát kérdeztük.
Így szedjük a vitaminokat, nyomelemeket!

Így szedjük a vitaminokat, nyomelemeket!

A téli időszakban még azok is szednek vitaminokat és nyomelemeket, akik az év többi részében nem. Annak érdekében, hogy ezek a készítmények valóban ki tudják fejteni jótékony hatásukat, érdemes tudni, hogy milyen napszakban és mivel érdemes - esetleg mivel nem ajánlott - bevenni, illetve hogy milyen állapotok esetén vagy milyen gyógyszerekkel együtt fontos a körültekintés az alkalmazásuk során. Ezekben a kérdésekben a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet szakgyógyszerészei, dr. Horváth István László és dr. Vajda Péter segítik az eligazodást.
Felakasztotta magát egy diák egy szegedi általános iskolában

Felakasztotta magát egy diák egy szegedi általános iskolában

A hatóságok teljes hírzárlatot rendeltek el az esettel kapcsolatban.
Drámai ugrás 2024-ben: terjed a rendkívül fertőző szamárköhögés

Drámai ugrás 2024-ben: terjed a rendkívül fertőző szamárköhögés

A szamárköhögés (pertussis) egy rendkívül fertőző, bakteriális eredetű betegség, amelyet a Bordetella pertussis nevű baktérium okoz. Legfőképpen a légutakat érinti, és minden korosztályt veszélyeztet, de különösen a csecsemőkre jelent nagy kockázatot. Az elmúlt évekhez képest Magyarországon drámaian nőtt az esetek száma, így fontos, hogy minden szülő tisztában legyen a tünetekkel, a megelőzéssel és a kezelési lehetőségekkel.

A szerkesztő ajánlja