Húsvéti brunch - receptekkel
A kifejezés nálunk még ismeretlen, ami egy Amerikában és Nagy-Britanniában kedvelt étkezési formát takar: a reggeli és az ebéd időpontja közötti elhúzódó, ráérős étkezést.
Brunch-on való felszolgálásra ideális minden olyan étel, amit reggel is szívesen adunk, de szerepelhet még a választékban meleg étel is, különböző piték, lepények, mindenféle kencék, melyeket kenyérre, péksüteményre kenhetünk. Húsvéti összeállításunkban ezekhez adunk tippeket.
Spenótos túrótorta
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg túró
- 30 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 dkg vaj
A leveles tésztát terítsük ki (vagy nyújtsuk vékonyra, ha nem előre nyújtottat vásároltunk), vágjunk ki belőle egy akkora kört, amivel úgy bélelhetünk ki egy 18 cm-es tortaformát, hogy pereme is legyen a tortának A spenótot mossuk meg, szárazzuk le, majd konyharuhán szárítsuk le. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, dobjuk rá a spenótot, sózzuk meg, pároljuk puhára, végül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Törjük át a túrót, keverjük bele a tojást, a kissé összevagdalt spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A masszát töltsük a tésztába, majd 200 fokos sütőben süssük 35-40 percig.
Kimondottan húsvéti étel a következő:
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók:
- 25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
- 2 doboz natúr krémsajt
- 5 dkg vaj
- ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
- só, bors
A krémsajtot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, majd kanalanként tormát adunk hozzá. Folyamatosan kóstolni kell, nehogy túladagoljuk a tormát és ehetetlenül savanyú vagy erős legyen a krém. Őröljünk bele borsot, ha kedveljük, apróra vágott snidlinget is keverhetünk hozzá. A sonka szeletek rövidebb végére halmozzunk krémet, majd tekerjük fel. Ha maradt a krémből, díszíthetjük vele a tekercsek tetejét. Alaposan hűtsük be tálalás előtt.
Rokfort krém
Hozzávalók:
- 25 dkg rokfort sajt
- 10 dkg vaj (nem margarin!)
- 1 tubus tejszínes krémsajt
- 2 evőkanál sűrű tejföl
A hozzávalókat időben vegyük ki a hűtőből, ha minden összetevő szobahőmérsékletű, könnyen tudunk velük dolgozni. A sajtot törjük alaposan össze villával, adjuk hozzá a többi alkotóelemet, keverjük habosra.
A leveles tészta – amint láttuk az első receptnél – igen jó szolgálatot tesz a konyhában, használjuk bátran!
Paradicsomos, pestos tartlett
Hozzávalók:
egy csomag mélyhűtött leveles tészta
1 dl pesto
2-3 paradicsom
1 tojássárgája
feta sajt
friss bazsalikom levelek
só, bors
A leveles tésztát kiterítjük (vagy kinyújtjuk), és 12 centi átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minden körre ráteszünk egy kisebb tányért, körbe rajzoljuk a peremét éles késsel. A belső kört sűrűn megszurkáljuk villával. Ennek az lesz a következménye, hogy a szélén keletkezett kb. 2 centis sáv szépen fel fog emelkedni, peremet képezve a tortácskák köré, míg a közepe nem. A peremet megkenjük felvert tojássárgájával, a tészta közepét pestoval, teszünk rá 2-3 paradicsomkarikát, és 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a tortácskákat. Ha elkészült, díszítsük friss bazsalikom bóbitákkal.
További receptek: fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: