Diabétesz világnap, középpontban a Nyírfacukor
A Diabétesz Világnapján is a természetes édesítő állt a figyelem középpontjában, hiszen a nyírfacukor kihagyhatatlan lehetőséget rejt az egészséges táplálkozás megalapozásához.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint mintegy 346 millió ember szenved cukorbetegségben világszerte. 1980 óta több mint kétszeresére emelkedett a diabéteszes felnőttek száma világszerte és 2030-ig a cukorbetegek száma várhatóan eléri a 438 milliót.
Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők.
A betegségre az édesítőszerek alkalmazása nem mindig jelent megoldást, ráadásul élvezet értékük is lényegesen kisebb. A cukorbetegek számára megoldást jelenthet a Nyírfacukor alkalmazása, mivel lebontásához nem szükséges inzulin, ráadásul édesítő értéke és állaga egészen hasonló a hagyományos kristály- vagy porcukoréhoz.
Mivel a nyírfacukor ilyen fontos szerepet tölthet be a cukorbetegek életében, a Nyírfacukor Kft. kiemelt figyelmet fordít a tájékoztatásra, éppen ezért sorozatosan részt vesz az Egy Csepp Világnapon, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hetedik alkalommal rendezett meg. Az érdeklődők november 18-án, 10 és 18 óra között látogattak el a Syma Csarnokba, ahol az egészségvédő programsorozaton egészségügyi szűrések, bio- és egészségpiac, sorsolások, koncertek, mozgás és gyerekprogramok vártak mindenit.
„A Jövőben is fontos célunknak tartjuk azt, hogy a cég folyamatos újításai révén a lehető legtöbb magyar ember számára biztosítsa az egészséges és lemondásmentes életvitelt nap, mint nap. Ennek elérése érdekében nagyszabású termékfejlesztési programot indítunk el, amely a Magyarországon közkedvelt élelmiszeripari termékek új skáláját jelentheti a közeljövőben. Ehhez továbbra is együtt kívánunk működni a diabétesz betegség ügyével foglalkozó szervezetekkel, alapítványokkal, de ez a törekvés csak akkor érheti el célját, ha a legnagyobb élelmiszerláncok, üzletek is segítik a termékek fogyasztókhoz való eljutatását.”– hangsúlyozta Csere Márton, a Nyírfacukor Kft. marketing igazgatója.
Háttér - A diabétesz
A cukorbetegség (diabetes mellitus), vagy diabétesz, a glükózfeldolgozási zavara, melynek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia) vagy mindkettő. Az inzulinhiány következtében, mivel a sejtek inzulin hiányában nem képesek a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, ezek együttesen okozzák a betegség fő tüneteit.
A Nyírfacukor
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással lehet fogainkra, lúgosíthatja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsíthatja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.
Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják. Sőt, a paleolit étrendnek is része lehet, így az ilyen diétát alkalmazóknak sem kell lemondania az édes ízekről.
A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:
- Elősegítheti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
- Alacsonyan tarthatja és segíthet stabilizálni a vércukorszintet
- Nem növeli a test inzulin szükségletét
- Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
- Segíthet a fogszuvasodás megelőzésében
- Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
- Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
- Lúgosító, méregtelenítő hatású
- Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását
fotó: freedigitalphotos.com
Közösségi hozzászólások: