SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Te tudnál életet menteni?

Családinet [cikkei] - 2011-02-16
Idén is folytatódik a "Segíts okosan!" elnevezésű program, melynek keretében az Országos Mentőszolgálat munkáját a hirtelen szívmegállások esetében is alkalmazandó életmentési ismeretek népszerűsítése mellett jelentős összegű adománnyal támogatják.
Te tudnál életet menteni?

A Segíts okosan! egyik célja az életmentési ismeretek terjesztése, a másik pedig az Országos Mentőszolgálat támogatása. Ez utóbbi a Mentőállomások versenyében ölt testet, melynek során a kiíró két millió forintot ajánlott fel nyolc mentőállomásnak. A támogatást a legnépszerűbb közösségi oldalon tovább lehet növelni: a követők egyetlen „lájkkal” 50 forinttal gazdagíthatják az összeget. A hét elején már 32 ezer ember döntött úgy, hogy egy kattintással csatlakozik a kezdeményezéshez, ami azért fontos mindenki számára, mert Magyarországon 24 percenként meghal egy ember hirtelen szívmegállás miatt, pedig azonnali segítségnyújtással naponta akár több tucat életet is meg lehetne menteni.

segits_okosan

Te is lehetsz sztár!

„Az akció felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ők maguk is kerülhetnek bármikor vészhelyzetbe, akár úgy, hogy az ő segítségnyújtásukra van szükség…„ – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. Az újraélesztés technikáját bárki elsajátíthatja, erről a program keretein belül egy roadshow gondoskodik majd, melynek részleteiről az írásunk végén megjelölt weboldalon lehet olvasni. Addig is beszámolunk arról, hogy ebben az évben több híresség is csatlakozott a programhoz, akik fontosnak tartják a hirtelen szívmegállás okozta halálesetek megelőzését, és segíteni kívánnak az alapvető életmentési ismeretek elterjesztésében részben azért, mert közülük többen is érintettek a témában. A program égisze alatt Jaksity Kata, Farkasházi Réka, Kozmann György, Kovács Kokó István, Katus Attila, Vince Ottó és a Back to Black zenekar mindent megtesznek majd azért, hogy minél több emberrel megismertessék az azonnali segítségnyújtás alapvető technikáit, és kampányolnak majd azért, hogy végre minden mentőautóban legyen defibrillátor. Ahogy a fotók is mutatják, a programnyitó rendezvényen ki is próbálhatták az újraélesztést.

segits_okosan

Szomorú emlékek felidézésére is alkalmat adott az esemény, hiszen önkéntelenül is eszünkbe jutnak ilyenkor olyan emberek, akiket éppen a hirtelen szívmegállás vitt el közülünk. "Furcsa az élet. Észrevétlenül szívedbe férkőznek emberek, sportolók, színészek, barátok. Nem gondolsz rájuk minden nap, mégis olyan jó, hogy vannak. Néha hallasz róluk, látod őket a képernyőn, olvasol róluk az újságban. De ha elmennek, rájössz kik is voltak valójában: értékes részei az életednek. Ilyen volt Kolonics Gyuri is. Most hogy nincs, most nagyon hiányzik…” – mondta el Kovács Kokó István.

Mentőállomások versenye

Magyarországon egyelőre azonban hiányosak az emberek életmentési ismeretei és még mindig nincs minden mentőautóban defibrillátor, amelynek használata bizonyos esetekben sokszorosára növeli a túlélés esélyét. A Segíts okosan! program keretében az Unilever Magyarország Kft. a defibrillátorok megvásárlásán túl, egy külön verseny keretében, nyolc mentőállomást is támogat majd egyenként 250 ezer forinttal. Azt, hogy melyik az a nyolc, a szavazók fogják eldönteni. A mentőállomások versenyében csak a szimpátia számít majd, hiszen a verseny zárásáig, azaz március 31-ig, mindenki szavazhat kedvenc mentőállomására. A versenyt, amelyre a program elmúlt két évének nyertes mentőállomásain kívül bárki jelentkezhetett, idén is országosan hirdették meg. A jelentkező mentőállomások pályázataikban a munkájukkal kapcsolatos eseményekről is beszámoltak. Az általuk megosztott, hol szívszorító, hol vidám történetek „Az én mentőállomásom” menüpont alatt olvashatóak a www.segitsokosan.hu weboldalon, továbbá itt olvasható minden fontos információ a szavazás menetéről.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy a kullancscsípés esetén mielőbb távolítsuk el a vérszívót. A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.
A szerkesztő ajánlja