Családinet Közösségek
nyílt - 26 tag
Fórumtéma: Búskomorság ellen,hogyan jó a Feng-Shui?
Hozzászólások (19 db)
Kedves Gabriella!Te mennyi mindent csináltál itt a neten...tetszenek a dolgaid!Szívesen leveleznék Veled,meglátogatod a blogomat?Kedves Mollika!!GYERE!!Várlak!!!
amikor leérettségiztem,dolgoztam egy évig az egészségügyben és mentős voltam....12 órás szolink volt minden második nap....ittam-először életemben -kávét,s kb. 4 órát ezzel:koffeinallergia az orvosiban feküdhettem......aztán 25 éves koromtól rászoktam,szépen óvatosan....tudtátok,hogy az első asztma gyógyszert kávéból készítették?
ó,az én kis bajátom...nekünk,akiknek van alapbetegségünk is még nehezebb mint másoknak.....
Szia, jó reggelt!
Köszi, de nem ihatok kávét, koffeinallergia...
Én Martinom ma itthon marad, tegnap délután még ügyeleten is voltunk vele, 39 C láz, fejfájás, hányás.
szépjó reggelt!Kicsi Gabika most ment el ,én is mindjárt csak kávézom,megkínálhatlak?
Ó...a Tömjént Orsikával,kéz-,a kézben két évig EGYÜTT is élvezhettük....templomba jártunk .......emlékszem a kis arcocskájára ...pl.:amikor az ostyáért kiment...vagy a paphoz be gyónni!!!!"................................................."
Mire milyen füstölőt használjunk:
Füstölők illatainak hatásai
Égerfa (Agarwood)
Élénkítő, kissé fanyar illattát sokan kedvelik. Szellemi fáradtság esetén kitisztítja a gondolatokat. Egyensúlyt teremt a test energia-központjai között.
Olaját a nagyon öreg, korhadt fának a vízgőz-desztillációjából nyerik.
Bergamot
A bergamot illata felvidítja és frissíti a lelket. Eloszlatja a félelmet és az aggodalmaskodást, mérsékli a szorongást. Elsimítja az érzelmek hullámzását. Még az idegösszeomlás szélén álló embert is megnyugtatja. Örömérzetet vált ki és boldogsággal tölt el. Alkalmas az önbizalom helyreállítására.
Eukaliptusz
Élénkít és felfrissíti az embert. Még a lustaságot is segít legyőzni. Vezetés közben is alkalmazhatjuk fáradtság ellen. Növeli a szellemi befogadóképességet és a koncentrációt.
Érzelmi túlterheltség esetén segít visszaállítani a lelki egyensúlyt. Veszekedés után kitisztíthatjuk vele gondolatainkat.
Fahéj
Gondolatébresztő, erősíti az akaraterőt és az önuralmat. Inspirálóan hat szellemi kimerültség, melankólia esetén. Afrodiziákum hírében áll, mivel felébreszti a férfi szenvedélyét.
Ilang-ilang
Hatásos ellenszere az idegi eredetű feszültségeknek. Erőteljesen csillapítja a haragot, a félelmet és a csalódottságot, miközben előmozdítja a szeretet, a biztonság, a higgadt derű keletkezését érzésvilágunkban. Tehát a pozitív érzelmekre és érzésekre ösztönöz. Egyértelműen növeli az érzékiséget, és mély ellazultságot eredményez.
Indiai magnólia (Champa)
Édes átható illata afrodiziákumként hat. Növeli a női vonzerőt. Növeli a tisztánlátó képességet.
Ennek a magnóliák csoportjába tartozó cserjének sok vállfaja létezik Indiában.
Jázmin
A jázmin szinte minden idegállapotra jótékonyan hat. Oldja a szorongást, a búskomorságot. Derűssé és magabiztossá tesz. Testi-lelki lazítószer.
Felfűti az érzelmeket és oldja az érzéketlenséget. Érzéki illata képes megteremteni a bizalom és a szeretet elragadtatott légkörét.
Kék lótusz (Blue Lotus)
A lótusz illata energiát, boldogságot és termékenységet nyújt. Spirituálisan nagyon jelentős. Növeli a tisztaságot és az önzetlenséget, odaadást, mivel kinyitja a szívcsakrát. Nyugtató, meditatív illat.
Levendula
Helyreállítja a lelki egyensúlyt. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít az álmatlanság, a túlérzékenység, a mélabú, az idegesség és a feszültségek felszámolásában. Erősíti az idegrendszert.
Lecsillapítja az elmét, lazít, és támogatja a testi-lelki jó közérzet fenntartását.
Magnólia
Harmóniát és békét teremt. Fokozza a női vonzerőt, és az önbecsülést. Növeli az akaraterőt.
Mirha (Myrrh)
A mirha illata kimozdít az egykedvűségből. Meghozza a kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Előhívja a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket. Segít megfékezni az indulatokat, a haragot és a túl szenvedélyes érzelmeket.
Pacsuli
Mérsékli a búskomorságot és a szorongást. Segít felépülni a nyomasztó érzelmi vagy lelkiállapotokból. Csökkenti a szellemi fáradtságot. Elűzi az egykedvűséget. Élénkítő illat, melynek érzéki hatása is jelentős.
Pézsma (Musk)
Enyhíti a pszichikai kimerültség okozta fáradtságot. Serkenti a gondolkodást. Tonizáló, erősítő hatású. Önbizalmat és bátorságot ad.
Eredetileg a pézsmaszarvas mirigyeiből származott. Ma azonban Indiában a pézsmacserje nevű növényből állítják elő.
Rózsa
A rózsa illata derűre váltja a búskomorságot. Enyhíti a szorongást. Emelkedett hangulatot teremt. Erősen csökkenti a feszültséget. Segít felszámolni a csalódottság érzését, a féltékenységet. Elhárítja az érzelmi akadályokat, ezzel megnyitja az utat a boldogság előtt. Ösztönzi és bátorítja a szerelmet.
Sáfrány (Saffron)
Kiegyensúlyozza az idegrendszert, ellazít. Segít megemészteni a múlt kellemetlen tapasztalatait. Érzéki hatása is van. A hagyomány szerint a szeretet és a termékenység fokozója.
Szantál (Sandalwood, Chandan)
A szantál illata lecsillapítja a felkavarodott érzelmeket. Nyugtatja a testet és a lelket. Eloszlatja a nyomasztó élmények miatt keletkezett feszültséget. Megfékezi az ingerlékenységet.
Használata nyitottá és megértővé tesz. Erősíti az eltökéltséget, és világosabbá teszi a gondolkodási folyamatot. Feléleszti a szunnyadó szellemiséget.
Tömjén
A tömjén illata erőt ad, hogy a megterhelő lelki szorongástól, idegfeszültségtől és gondterheltségtől megszabaduljunk. Csökkenti a lelki és szellemi kimerültséget. Segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében. Lassítja légzést, így lehiggadva fölösleges izgatottságunk elmúlik. Koncentrálja és állandósítja a figyelmet.
Vetiver
A vetiver illata erősíti a központi idegrendszert. Elcsitítja az érzelmek háborgását, segít kilábalni a depresszióból. Megszünteti az álmosságot és az álmatlanságot, megszünteti az idegeskedést. Csökkenti a szorongást. Képes az érzelmileg kimerült emberbe lelket verni. Az érzelmekről a gondolatokra és a cselekvésre tereli a figyelmet