Csak az önmérséklet korlátozhatja a Danubius Hotel Gellért vendégeinek sörfogyasztását február harmadik hétvégéjén, a sörbarátok éves nagy téli sör-dzsemboriján, az Indoor Sörfesztiválon, ahol mintegy 100 féle sör kerül majd csapra.
Pénteken és szombaton – 16-24 óra között – bemutatkoznak majd különböző kis- és nagyüzemi sörök, hazai, valamint cseh, német, angol, belga italok és egyéb sörkülönlegességek. A magyar mikro és kraft sörfőzdék közül számos úttörő képviselteti magát söreivel: csapra veri söreit a Fehér Nyúl Sörfőzde, a Zip's, a Karl Microbrewery, a Harapunk Sörfőzde, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Beertok Sörfőzde. A nemzetközi kis- és nagyüzemi tengelyt a Mazák, a Permon, a Guinness, a Litovel és a Gallica képviselteti, a teljesség igénye nélkül. És ha ez nem volna elég, pálinkákat és sörpárlatokat is megfuttathatunk a nyelvünkön – mindenki saját felelősségére. Az italok mellé finom falatok is dukálnak, ezeket a gasztrokiállítók köre biztosítja majd a fesztivál alatt.
Kultúrtörténeti adalékokkal immár a hagyományok jegyében, Katona Csaba, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál, illetve tart sörivó versenyeket. A Monarchia fürdőéletéről, illetve Budapest 1919 elejei eseményeiről tudhatunk meg tőle érdekesebbnél érdekesebb hol izgalmas, hol pajzán, hol meglepő részleteket.
Nincs sörfesztivál a Gellértben különleges sörvacsora nélkül. A IV. Indoor Sörfesztivál sörvacsorája, a Gellért Sörözőben készülő Giorgio sörvacsora idén szenzációs koprodukcióban készül Lutz Lajos (Pierrot, Head Chef) és Vona Róbert (Gellért Söröző, Chef) (s)örömfőzésével, akik közösen álmodták meg és közösen is készítik el a gourmet fogásokat. A sörös alkotások és a hozzájuk kínált sörök különleges gasztroélményt ígérnek a Giorgio sörvacsorán, melynek névadója Szent Gellért, akinek eredeti neve Giorgio Sagredo volt, és akiről a ház egyedi címkés kézműves sörét nevezték el.
Vasárnap pedig a már szokásos Sunday brunch, ezúttal Gerardo Sörbrunch „művésznéven" csalogatja a gasztrokalandorokat a Gellért Panoráma éttermébe. A IV. Indoor Sörfesztivál záróakkordjaként korlátlan étel-, italfogyasztás és a fesztivál legjobb sörei várják a gourmandokat. A menüsort Müncz Gábor, a Gellért konyhafőnöke sörökhöz passzoló ételekből állította össze a Gerardo Sörbrunch-ra, melynek névadója szintén Szent Gellért, akinek korábbi neve Gerardo Sagredo volt, és aki a ház egyedi címkés, prémium kategóriás kézműves sörének adta a nevét.
Belépő az Indoor Sörfesztiválra elővételben: 5.490 Ft, a helyszínen: 6.490 Ft. Giorgio Sörvacsorára 9.990 Ft, mely tartalmazza az 5-fogásos gourmet vacsorát sörsorral, és a belépőt a sörfesztiválra korlátlan sörkóstolással. A vasárnapi Gerardo Sörbrunch pedig 9.400 Ft, gyermekjegy (3 és 12 év között) 4.700 Ft.
További infók: indoorsorfeszt.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)